Kädet lämpiminä: elektroniset lämpökäsineet testissä Emilii Dove

Kaupallinen yhteistyö

Ehkä paras koskaan testaamani tuote: lämpösormikkaat. Joululahjaostoksille vinkki, joka kirjaimellisesti lämmittää saajaansa.

Nevercold International lähetti minulle parin Ontario -lämpösormikkaita testattavaksi. Yrityksen mukaan tuotteet soveltuvat erinomaisesti pyöräilyyn, hiihtoon, lasketteluun ja ratsastukseen, mutta myös yleiskäsineiksi kaikkeen talviseen ulkoiluun. Olin myyty jo ennen kuin sain edes hanskat käteeni.

Kuva Nevercold International Ontario

Sormikkaissa on hiilikuitupohjainen lämpöelementtinauha, joka kiertää sormien ympärillä ja tuottaa tasaisesti lämpöä. Energia tulee sormikkaiden ranneosassa olevista pienistä akuista. Akkujen takia hanskoilla on toki normaalia hieman enemmän painoa, mutta ei niin paljon, että se häiritsisi käyttöä.

Minulla on usein sormet ja varpaat kylminä. Ja kylmyys on erittäin epämiellyttävä tunne. Esimerkiksi tietokoneella kirjoittaessa sormet alkavat nopeasti hyytyä. Ulkoillessa tarvitsen siis aina erityisen hyvän varustuksen. Mitä enemmän liikkuu sitä paremmin sormet pysyvät lämpiminä, mutta esimerkiksi leikkipuistossa lapsen kanssa käydessä sormet ovat ensimmäisenä kylmät.

Vaan eivät ole enää. Nyt kotiin ei tarvitse lähteä leikkipuistosta ainakaan sen takia, että äidillä on kylmä. Kävelylenkeistä tuli myös hetkessä miellyttävämpiä. Lapsen kanssa ei nimittäin mennä tuhatta ja sataa. Ja vaikka Englannissa asuessa lämpötila aika harvoin menee alle nollan, niin kylmä, kostea viima tuntuu itse asiassa kylmemmältä kuin pikku pakkanen. Sadetta hanskat eivät sitten tietenkään kestä, mutta ei täälläkään onneksi ihan koko ajan sada.

Mieleen tulevat myös ne lukemattomat kerrat, kun olen laskettelurinteessä kärsinyt kylmistä sormista. Ohi ovat nuo ajat. Sanotaan, että asenne ratkaisee, mutta kyllä ne ovat toisinaan välineet, jotka ratkaisevat.

Käsineet saavat toimivuuden lisäksi plussaa ulkonäöstä ja muotoilusta. Hyvin istuvilla hanskoilla kehtaa lähteä myös ”ihmisten ilmoille” eikä vain lenkkipolulle. Yksi ongelma näissä tosin on: en halua ottaa hanskoja enää lainkaan pois käsistäni.

Minulla on käytössä koko M, joka on suht normaalikokoisille käsilleni aavistuksen reilu. Ontario Pro -käsineissä on hieman enemmän valinnanvaraa koon suhteen (XS-XL).

Käsineet ovat ohuet, joten ne soveltuvat hyvin myös aluskäsineiksi paksumpien käsineiden tai lapasten alle. Kylmemmällä säällä päälle kannattaa laittaa kintaat. Vastaavaa tuotetta myydään toki myös kinnasmallina. Vermont -lämpökintaissa on nahkainen kämmenosa ja Thinsulate -lämpöeriste.

Tuoterepertuaari ei lopu käsineisiin. Niiden lisäksi löytyy elektronisia lämpöliivejä ja lämpöpohjallisia sekä kertakäyttöisiä käden-, varpaan- ja kehonlämmittimiä. Tuotteita myyvät urheilu-, kalastus-, retkeily- ja eräliikkeet, tavaratalot ja rautakaupat sekä työvaate- ja teollisuustarvikeliikkeet. Lähimmän jälleenmyyjäsi löydät tästä linkistä.

 1. Nyt on bloggaaja saanut ilmaista tavaraa, joka ehkä saattaa vaikuttaa annettuun arvosteluun. Hanskat ovat saaneet 2/5 tähteä esim. varuste.net:in arvosteluissa et ei ehkä ihan näin taivaisiin pääse näillä hanskoilla kuten tästä maksetusta mainoksesta nyt käsittäisi.

  Kannattaa varmaan lukea muutakin blogia “vähän” varauksella.

  1. Kyllä, kuten jutussa sanotaan sain tuotteen ilmaiseksi. En kuitenkaan saanut rahapalkkiota, joten kyseessä ei ole maksettu mainos.
   Tavaran saaminen ilmaiseksi ei vaikuta arvostelukykyyni eikä riippumattomuuteeni. Sama koskee kaupallisia yhteistyöjuttuja. Jos en rehellisesti voi suositella tuotetta, jää juttu tekemättä kokonaan.
   Minulla on luultavasti keskivertoa kylmemmät kädet, joten nämä hanskat ovat olleet minulle enemmän kuin toimivat. Kaksi vuotta niitä käyttäneenä, voin edelleen allekirjoittaa tämän jutun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Joulun jämistä tomaattista keittoa

Onko teillä yleensä kinkun jämiä vielä joulupäivän jälkeen? Kun kinkku ei enää voileivän…

Milloin ja kenelle lääkkeen haittavaikutuksesta tulee ilmoittaa?

Lääkkeen haittavaikutuksesta tulisi kertoa aina hoitavalle lääkärille, joka tekee lääkityksen arvioinnin. Haittavaikutuksesta…

Näin kansa laihtuu

Maailman terveysjärjestö WHO twiittasi: “Dr Chan: The best way for populations to…

Lasten hampaiden hoito eri ikävaiheissa

Hampaiden hoito alkaa jo sikiövaiheessa. Tavoitteena on, että äidin suu on terve…