Helpotusta vatsan turvotteluun ja ilmavaivoihin uudesta Tehokapseli Duosta Emilii Dove

Kaupallinen yhteistyö


Vatsan turvottelu, kipu, ilmavaivat ja löysät ulosteet. Kuulostaako lista tutulta? Oireet voivat olla esimerkiksi laktoosi-intoleranssin aiheuttamia. Oireet syntyvät, kun paksusuolessa olevat bakteerit käyttävät sinne kulkeutunutta maitosokeria ravinnokseen. Seurauksena syntyy kaasua ja ulosteen normaali kiinteytyminen häiriintyy. Maitosokeri eli laktoosi pääsee kulkeutumaan paksusuoleen, jos elimistössä ei ole tarpeeksi laktaasientsyymiä. Sen tehtävä on pilkkoa laktoosia, jotta se voi imeytyä suolesta verenkiertoon.

Noin joka viidennellä suomalaisella on laktoosi-intoleranssi. Sen tavallisia oireita ovat maitotuotteiden nauttimisen jälkeen vatsan turvottelu ja ilmavaivat. Myös löysät ulosteet ja vatsakivut voivat kuulua oireisiin. 

Yleensä oireet ilmaantuvat 1-3 tuntia laktoosia sisältävän ruokailun jälkeen. Vaivaan auttaa tavallisten maitotuotteiden käytön vähentäminen. Sen sijaan kannattaa suosia laktoosittomia maitovalmisteita. Toinen vaihtoehto on laktoosia pilkkovan entsyymivalmisteen käyttö. Tulee kuitenkin tilanteita, jolloin ei ole mahdollista valita sitä laktoositonta vaihtoehtoa.

On hyvä myös muistaa, että laktoosi on yksi FODMAP-hiilihydraateista. FODMAP-ryhmään kuuluvat ruoat voivat aiheuttaa oireita toiminnallisista vatsa-vaivoista kärsiville.

Turvotusta ja ilmavaivoja voi lievittää

Uusi suomalainen innovaatio Tehokapseli Duo parantaa laktoosi-intolerantikkojen ja ilmavaivoista kärsivien elämänlaatua. Tehokapseli Duo on markkinoiden ainoa valmiste, joka sisältää samassa kapselissa sekä vahvan annoksen laktaasientsyymiä että ilmavaivoja lievittävää dimetikonia. Tuote on kehitetty helpottamaan laktoosi-intolerantikkojen tai ilmavaivoista kärsivien arkea.

– Kaksitehoinen valmiste antaa avun liiallisen kaasun aiheuttamiin vatsavaivoihin, kuten ilmavaivoihin ja turvotukseen sekä pilkkoo ravinnosta peräisin olevaa laktoosia. Toisaalta laktaasientsyymistä ei ole haittaa vaikka ei olisikaan laktoosi-intolerantikko, kertoo Merja Vainio Pharmia Oy:n tuotekehityksestä.

Toinen vaikuttava aine, dimetikoni, on vaahtoamisenestoaine, joka alentaa suolistossa olevien ilmakuplien pintajännitystä ja estää ilmavaivojen yhteyteen liittyvän vaahdon muodostumista. Lisäksi se edistää kaasun liikkuvuutta ja kokoon puristuvuutta suolistossa vähentäen täten kaasun kertymistä suolistossa.

Lasten koliikkiin dimetikoni ei ole se paras vaihtoehto, mutta aikuisten toiminnallisiin vatsavaivohin siitä voi olla apua, jos oireina ovat turvotus ja ilmavaivat. Näihin ongelmiin ruokavalio ei aina anna riittävää apua. Dimetikonin käyttöä suositellaan mm. Terveyskirjaston IBS-artikkelissa.

– Tuote on oiva apu esimerkiksi juhlissa, jossa pöydät notkuvat maitosokeripohjaisia herkkuja. Kapseli nautitaan ruokailun yhteydessä, jolloin ei tarvitse kieltäytyä herkuista tai poistua vessaan paukuttelemaan, Vainio vinkkaa.

Tuotteella on annostusohjeet sekä laktoosi-intoleranssiin että ilmavaivoihin. Jatkuvasta käytöstä ei ole haittaa, mutta Vainio suosittelee keskustelemaan terveydenhuoltohenkilöstön kanssa, mikäli oireet jatkuvat pitkään. Tällöin apu saattaa löytyä muista keinoista, kuten ruokavaliomuutoksesta tai liikunnan lisäämisestä.

Tehokapseli Duon ovat kehittäneet suomalaiset yritykset Pharmia ja Medifon. Tuotetta voi ostaa apteekeista. Yksi kapseli sisältää: 100 mg dimetikonia ja 5000 FCC laktaasientsyymiä. Ei alle 6- vuotiaille. Laktoositon, gluteeniton ja soijaton. Kapseli ei sisällä liivatetta.

Artikkeli on tuotettu yhteistyössä Oy Medifon Ab:n kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Varmista, että lapsella on oikean kokoiset kengät

Lapselle kenkiä ostaessa ei kannata luottaa pelkkään kengännumeroon, sillä sisätilan pituus ja kengännumero…

Sopivasti liikuntaa laihduttajalle

Jos haluaa laihtua, pitää muuttaa syömistapojaan. Siitä ei päästä yli eikä ympäri.…

Pähkinöillä päivään

Teen omia pähkinäsekoituksia, koska kyllästyin kaupan valikoimiin. Valmiissa pusseissa on aina liikaa…

Solariumin käyttö ei estä ihon palamista

Satakunnan Kansa uutisoi solariumyritysten valvonnan tiukentumisesta. Heinäkuun alussa Suomessa astuu voimaan laki, jonka…