Kuivat silmät hoituvat nyt suihkeella

Kommentit (0) Terveys ja hyvinvointi, Tuotteet

Kaupallinen yhteistyö

tabletti

Siniselle valolle altistuminen lisääntyy, kun ruutuaika pitenee ja LED-valojen määrä kasvaa. Sinisen valon taajuudet voivat pysyvästi vahingoittaa silmiä, kun altistus on pitkäaikainen. Sinisen valon haitoista kärsivät yhä enemmän nuoret ja keski-ikäiset, jotka työssään ja harrastuksissaan käyttävät paljon eri päätelaitteita.

Jopa 40 prosenttia suomalaisista kärsii jossain vaiheessa kuivasilmäisyydestä. Vaiva liittyy usein tietokoneella työskentelyyn, kuivaan ilmaan tai piilolinssien käyttöön. Ruutujen tuijottelu on lisännyt myös sinisen valon aiheuttamia haittoja.

Suomalainen yritys Aromtech Oy on kehittänyt kuivasilmäisyyttä hoitavan Membrasin Vision Vitality tyrniöljysuihkeen. Suihke eroaa perinteisistä silmätipoista, sillä se suihkutetaan suljetulle luomelle. Suihke helpottaa välittömästi kuivasilmäisyyden oireita ja kosteuttaa myös silmänympärysihoa.

Sinisen valon haittoja torjumaan Membrasin sarjaan kuuluu tyrniöljy-luteiini-kapselit, joiden luonnolliset vitamiinit ja niiden esiasteet edistävät näön pysymistä normaalina. Beta-karoteenista muodostuva A-vitamiini edistää näön pysymistä normaalina ja E-vitamiini edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä. Erityisesti luteiini vahvistaa silmänpohjan pigmenttiä, joka on ihmisen luontainen suodatin siniselle valolle. Elimistö ei pysty valmistamaan luteiinia, vaan se on saatava ravinnosta. Myös kapselin sisältämällä tyrniöljyllä on kliinisessä kokeessa havaittu edullisia vaikutuksia kuivasilmäisyyteen.

Parempi kuin vertailusuihke

Membrasin Vision Vitality Spray vaikuttaa kahdella tavalla. Tyrniöljy levittyy kyynelnesteen pinnalle vahvistaen lipidikalvoa, joka suojaa silmiä kuivumiselta. Hyaluronaatti tukee kyynelnesteen vedensitomiskykyä ja suojaa soluvaurioilta.  

membrasin-vision-vitality-spray

Lääkinnälliseksi laitteeksi rekisteröidyn tyrniöljysuihkeen on osoitettu vähentävän kuivasilmäisyyden oireita. Kesällä julkaisuun tulossa tutkimuksessa* tyrniöljysuihkeen kuivasilmäisyyden oireita lieventävä vaikutus oli merkitsevästi parempi vertailusuihkeeseen verrattuna. Vertailusuihkeena käytettiin markkinoilla olevaa, kuivasilmäisyyteen tarkoitettua liposomisuihketta.

Suihketta annostellaan suljetulle silmäluomelle noin 25 cm etäisyydeltä 1–4 kertaa päivässä. Kerrallaan voi laittaa 1–2 suihkautusta. Pullo sisältää noin 300 annosta ja se säilyy avattuna 3 kuukautta.

Miellyttävä ja tehokas käyttökokemus

Parin viikon kokeilu tuotteella oli miellyttävä kokemus ja aion jatkaa tuotteen käyttöä. Käytän muutenkin kostuttavia silmätippoja, mutta niiden tarve on nyt huomattavasti vähentynyt suihkeen käytön myötä.

Suihketta oli todella miellyttävä käyttää. Varsinkin aamulla annostelu oli unisiin silmiin paljon helpompaa kuin tippojen kanssa pelaaminen. Lisäksi osa silmätipoista jättää näön joksikin aikaa hieman sameaksi, mutta tämän suihkeen kanssa tuota ongelmaa ei ollut.

Pisteitä suihkeelle tuli myös hygieenisyydestä: silmätippapullo voi vahingossa osua silmään, suihkepullo ei. Sen käyttöaika onkin kolme kuukautta, kun useimmat silmätipat säilyvät avattuna vain kuukauden.

Silmämeikki ei suihkuttelusta ollut moksiskaan, tosin yleensä en muutenkaan käytä kajaalia ja maskaraa. Vain suihkeen tähtääminen ennen suihkautusta vaatii hiukan harjoittelua, mutta tähän uuteen annostelutapaan oppii nopeasti.

Suomalaista, apteekista

Suomessa kehitetty ja valmistettu tuote on säilöntäaineeton ja alkoholiton ja sitä voi käyttää myös meikin ja piilolinssien kanssa. Tuotetta voi ostaa apteekeista, ja sen hinta on noin 19 euroa.

Jos käytät sairauden hoitoon tarkoitettuja, lääkärin määräämiä silmätippoja, keskustele ensin lääkärin kanssa tuotteen käytöstä.

Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä aromtech Oy:n kanssa.

*Larmo P, Järvinen R, Laihia J, Maavirta L, Löyttyniemi E, Yang B, Kallio H, Sandberg-Lall M. Effects of a sea buckthorn oil spray emulsion on dry eye.  European Society of Ophthalmology /SOE Congres,s Barcelona, Spain. 10.-13. June 2017 (Accepted)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
HealthBerryn löydät myös Twitteristä ja Facebookista: