Kylmähoito on tehokasta, turvallista ja lääkkeetöntä kivunhoitoa Emilii Dove

Kaupallinen yhteistyökuva iStock

KKK eli kylmä, koho, kompressio toimii monen tapaturman ensiapuna, mutta kylmää voi käyttää kivun hoidossa muutenkin. Juuri julkaistu kivun Käypä hoito -suositus korostaa lääkkeetöntä kivunhoitoa ja edistää kivun tehokasta ja turvallista hoitoa.

Kivun hoidossa lääkkeettömät vaihtoehdot ovat ensisijaisia. Lääkkeettömään hoitoon voidaan yhdistää myös lääkehoitoa, kuten parasetamolin ja tulehduskipulääkkeiden käyttöä.

Kivun hoidon tavoitteita ovat kivun lievittyminen, toimintakyvyn koheneminen ja elämänlaadun paraneminen. Pitkäkestoista kipua ei yleensä pystytä kokonaan poistamaan, mutta sitäkin voidaan lievittää.

– Kivun hoidossa voidaan käyttää lääkkeettöminä hoitoina mm. liikuntaa, terapeuttista harjoittelua, kognitiivis-behavioraalista terapiaa, kylmä- ja lämpöhoitoa sekä TNS-hoitoa, kertoo kivun Käypä hoito -suosituksen työryhmän puheenjohtaja, LT, professori Pekka Mäntyselkä.

Esimerkiksi liikuntaharjoittelun jälkeiseen lihaskipuun voidaan suositella kylmä- ja lämpöhoitoa, mutta tutkimusnäytön mukaan kylmähoito on parempi vaihtoehto, jos sitä käytetään heti harjoittelun jälkeen tai 24 tunnin päästä.

Liikuntavammojen lisäksi kylmä sopii mm. niska- ja hartiaseudun sekä selän lihasten kiputilojen hoitoon, lieviin palovammoihin ja auringonpolttamiin, nivelreuman ja nivelrikon aiheuttaman kivun hoitoon, lasten kasvukipujen ehkäisyyn ja hoitoon sekä raskaana olevien ja imettävien naisten selkäkipujen ja jalkojen turvotusten hoitoon.

icepower-kylmähoito

Kylmähoitoa voi toteuttaa vaikka jääpaloilla, mutta varsinkin pitkäaikaiseen hoitoon kätevämpi ratkaisu on Ice Power kylmägeeli tai -laastari. Jääpaloilla kun on tapana sulaa aika nopeasti ja niihin liittyy myös riski paleltumisesta. Kylmätuotteilla sen sijaan ei ole haittavaikutuksia. Mitä enemmän voidaan käyttää lääkkeettömiä hoitoja, sitä useammin vältetään lääkkeiden mahdolliset haittavaikutukset.

Ice Power geelin ja laastarin kylmävaikutus tulee mentolista, joka alentaa ihon lämpötilaa noin 7 astetta. Ice Power -tuotteet ovat turvallisia myös pitkäaikaisessa, jatkuvassa käytössä ja sopivat koko perheen kivun hoitoon.

Uuden Ice Power kylmälaastarin vaikutus alkaa nopeasti ja kestää jopa kuusi tuntia. Pitkäaikaista hoitoa voi käyttää esimerkiksi niska- ja hartiaseudun sekä selän lihasten kiputiloissa. Kylmälaastarin voi kiinnittää samaan kohtaan iholla enintään neljä kertaa peräkkäin ilman taukoja vaihtojen välillä. Näin saadaan mahdollisimman pitkäaikainen kylmävaikutus kipualueelle.

Tamperelaisen perheyritys Fysioline Oy:n Ice Power -kivunhoitotuotteet ovat olleet markkinoilla jo 20 vuotta. Tuotteet kehitetään ja valmistetaan Suomessa, joten niille on myönnetty Avainlippu-tunnus. Ice Power -tuotteet löydät apteekistasi.

Artikkelin on kirjoittanut proviisori, terveystoimittaja Emilii Dove ja se on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Fysioline Oy:n kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä
vegaani

Kasvissyöjän ja vegaanin oltava tarkkana lihankorvikkeiden kanssa

Kasvissyöjien ja vegaanien määrä on mukavassa kasvussa. Olen itsekin lisännyt kasvisruokien määrää…

Pikatreenillä terveyttä

Edistääkö viikoittainen kolme minuuttia intensiivistä treeniä terveyttä?Tutkimukset sanovat kyllä. Esimerkiksi Isossa-Britanniassa tehdyssä…

Apua yläselälle – 2. harjoite

Halata itseään. Siinäpä hassu ajatus, vaan kas kas, tuntuupas hyvältä. Tässä edellinen…

Älä anna lapselle karkin näköisiä vitamiinivalmisteita

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi lasten vitamiinivalmisteista pitää tehdä karkkeja tai karkin…