Näin hypit turvallisesti pihatrampoliinilla Emilii Dove

 

Suomen Voimisteluliitto muistuttaa trampoliinin perussäännöistä:

  1. Hypi yksi kerrallaan keskellä trampoliinia. Näin hyppiminen on kaikkein turvallisinta, etkä vie myöskään hyppijän vauhtia seisomalla trampoliinilla tai jousien päällä. Hyppyvuoroaan odottava voi seistä trampoliinin ulkopuolella tai reunoilla trampoliinin rungon päällä.  
  2. Hypi avojaloin tai sukat jalassa, taskut tyhjinä.
  3. Käytä trampoliinissa suojaverkkoa. Mikäli verkkoa ei ole, aseta trampoliini nurmikolle ja jätä ympärille reippaasti tilaa.
  4. Muista pitää välillä juomataukoja.
  5. Harjoittele vaikeimmat temput ohjatusti trampoliinivoimistelua tarjoavassa seurassa.

Useamman hyppijän kanssa trampoliinilla voi leikkiä sarjaleikkiä. Tällöin jokainen hyppijä hyppii omalla vuorollaan trampoliinilla. Tavoitteena on toistaa liikkeitä mahdollisimman pitkään ilman, että sarjaan tulee virheitä.

Sarjaleikki toimii näin. Ensimmäinen hyppijä näyttää yhden liikkeen trampoliinilla, jonka seuraava hyppijä toistaa ja lisää perään oman liikkeensä. Kolmas hyppijä toistaa kaksi edellistä liikettä ja lisää omansa sarjaan. Jokainen hyppijä toistaa vuorollaan aikaisemmat liikkeet sarjana ja lisää loppuun oman, uuden liikkeen. Näin jatketaan, kunnes joku tekee virheen tai unohtaa sarjan ja tippuu pelistä pois.

Useamman hyppijän kanssa trampoliinilla voi hyödyntää myös pitkää hyppynarua. Tällöin hyppijä seisoo trampoliinin keskellä ja pyörittäjät metallirungon päällä reunoilla. Hyppynarun kanssa voi myös kokeilla sarjaleikkiä tai hyppiä muita haluamiaan hyppyjä ja loruja hyppynarua hyödyntäen. Hyppynarun pyörittäjät katsovat, että naru pyörii trampoliinilla hyppijän kanssa sopivaan tahtiin.

Trampoliiniohjeet on koottu yhdessä trampoliinivoimisteluseuran Bounce Espoon valmentajien Marleena Malkin ja Taru Hirvensalon avustuksella. Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja.

vastustuskyky
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Kestävyysurheilu kannattaa aloittaa vielä keski-iän jälkeenkin

Kestävyysharjoittelun aloittaminen yli 40-vuotiaana ei ole liian myöhäistä. Tuoreen tutkimuksen mukaan harjoittelun…

Atooppinen ekseema – osaatko rasvata oikein?

Atooppisen ekseeman hoidossa keskeistä on perusvoiteiden säännöllinen käyttö, ihoa ärsyttävien tekijöiden välttäminen…

Rutiinit haltuun

Keskiviikkona ilmestyy taas uusi Terve potilas -lehti. Siinä on tällä kertaa poikkeuksellisen…

Miksi lapsi ei anna pestä hampaitaan, ja miten temppu tehdään

Tämän vieraskirjoituksen on kirjoittanut puheterapeutti Katja Koski, jonka vastaanotolle pääsee Äännekoulu.fi-palvelun kautta. …