Näin hypit turvallisesti pihatrampoliinilla Emilii Dove

 

Suomen Voimisteluliitto muistuttaa trampoliinin perussäännöistä:

  1. Hypi yksi kerrallaan keskellä trampoliinia. Näin hyppiminen on kaikkein turvallisinta, etkä vie myöskään hyppijän vauhtia seisomalla trampoliinilla tai jousien päällä. Hyppyvuoroaan odottava voi seistä trampoliinin ulkopuolella tai reunoilla trampoliinin rungon päällä.  
  2. Hypi avojaloin tai sukat jalassa, taskut tyhjinä.
  3. Käytä trampoliinissa suojaverkkoa. Mikäli verkkoa ei ole, aseta trampoliini nurmikolle ja jätä ympärille reippaasti tilaa.
  4. Muista pitää välillä juomataukoja.
  5. Harjoittele vaikeimmat temput ohjatusti trampoliinivoimistelua tarjoavassa seurassa.

Useamman hyppijän kanssa trampoliinilla voi leikkiä sarjaleikkiä. Tällöin jokainen hyppijä hyppii omalla vuorollaan trampoliinilla. Tavoitteena on toistaa liikkeitä mahdollisimman pitkään ilman, että sarjaan tulee virheitä.

Sarjaleikki toimii näin. Ensimmäinen hyppijä näyttää yhden liikkeen trampoliinilla, jonka seuraava hyppijä toistaa ja lisää perään oman liikkeensä. Kolmas hyppijä toistaa kaksi edellistä liikettä ja lisää omansa sarjaan. Jokainen hyppijä toistaa vuorollaan aikaisemmat liikkeet sarjana ja lisää loppuun oman, uuden liikkeen. Näin jatketaan, kunnes joku tekee virheen tai unohtaa sarjan ja tippuu pelistä pois.

Useamman hyppijän kanssa trampoliinilla voi hyödyntää myös pitkää hyppynarua. Tällöin hyppijä seisoo trampoliinin keskellä ja pyörittäjät metallirungon päällä reunoilla. Hyppynarun kanssa voi myös kokeilla sarjaleikkiä tai hyppiä muita haluamiaan hyppyjä ja loruja hyppynarua hyödyntäen. Hyppynarun pyörittäjät katsovat, että naru pyörii trampoliinilla hyppijän kanssa sopivaan tahtiin.

Trampoliiniohjeet on koottu yhdessä trampoliinivoimisteluseuran Bounce Espoon valmentajien Marleena Malkin ja Taru Hirvensalon avustuksella. Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Näillä liikkeillä aktivoit syvät vatsalihakset ja kavennat vyötäröä

Vyötärölihavuus on riski terveydelle, sehän me jo tiedettiin. Mutta edes normaalipaino ei…

Eväsrasian kirous

Tiedättekö miksi joissakin maissa myydään sipsejä pienissä pusseissa? Ei siksi, että pieni…

Lapsetko eivät muka tykkää vihanneksista?

Kerrotaanpas välillä vähän meidän perheen kuulumisia. Sillä ajatuksella, että toivottavasti tästä on…

Ihottumaa selvitellessä

Selvittelin tässä erään pikkupotilaan ihottumaa. Melko varmasti kyseessä on ihan tavallinen, hoidettuna…