Mobiilisovellus ehkäisee raskauden 99,5 % varmuudella

Kommentit (0) Naiset, Terveys ja hyvinvointi, Uutiset

 

Natural cycles

Moni etsii luonnollisia vaihtoehtoja hormonien tilalle raskaudenehkäisyyn. Yksi vaihtoehto on mobiilisovelluksen ja kuumemittarin yhdistelmä, mikä on nyt hyväksytty lääkinnälliseksi laitteeksi. Melko varmaa touhua siis.

Natural Cycles -sovellukseen pitää joka aamu kirjata ylös kuumemittarilla mitattu ruumiin lämpötila. Sovellus laskee päivät, jolloin yhdyntä ilman muuta ehkäisyä voi johtaa raskauteen. Appia voi siis käyttää raskaudenehkäisyyn, mutta myös avittamaan raskaaksi tulemista. Punaiseksi merkittyjen päivien aikana pitää siis käyttää esim. kondomia, jos ei halua tulla raskaaksi.

Appia on testattu kliinisissä tutkimuksissa, joihin osallistui yli 4000 naista. Tutkimustuloksissa appi on todettu 99,5 prosenttisen varmaksi menetelmäksi. Se vastaa e-pillerin varmuutta ja päihittää kondomin. Tulosten myötä se on hyväksytty lääkinnälliseksi laitteeksi. Arvion teki saksalainen organisaatio Tüv Süd.

Saatavilla on muitakin vastaavanlaisia appeja, mutta koska niissä ei yhdistetä yksilöllistä testausta eikä niitä ole tutkittu, ei niiden varmuudesta ole kovin hyvää tietoa. Natural Cycles luottaa osittain naisen omaan ruumiin lämpötilaan, joka vaihtelee hieman kuukautiskierron mukaan. Ovulaation jälkeen progesteronitaso nousee ja sitä myötä lämpötilakin nousee noin 0,45°C.

Sovellus ei ole paras vaihtoehto alaikäisille ja niille, jotka eivät missään nimessä tahdo raskaaksi. Silloin kannattaa tutkia vaihtoehtoja, joiden kanssa ei tarvitse käyttää muita ehkäisykeinoja.

Sovelluksen käyttö maksaa hieman, mutta niin maksavat muutkin ehkäisymenetelmät.

Lue lisää: https://www.naturalcycles.com/fi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
HealthBerryn löydät myös Twitteristä ja Facebookista: