Raakasuklaa

Kommentit (4) Ruokavalio, Terveys ja hyvinvointi, Tuotteet

Unohtakaa After Eight, tänä jouluna syödään raakasuklaata.

CocoVi lähetti minulle pari levyä maiskuteltavaksi. Kiitos sinne! Gojimarjalla maustettu raakasuklaa oli ihan ok, mutta minttuversio vei makuhermoni matkalle. Tätä lisää!

Raaka kaakao sisältää antioksidantteja, vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja. Raakasuklaa on gluteenitonta, maidotonta ja lisäaineetonta. Siinä on käytetty kaakaovoita ja palmusokeria. Pronutritionist-blogin mukaan juuri sokeri ja rasva on normaalin tumman suklaan akilleen kantapää. Reijo Laatikainen suosittelee oman terveyskaakaon keittämistä tavallisen tumman suklaan syömisen sijaan.

Raakasuklaa eroaa tavallisesta tummasta suklaasta myös siinä, että sen valmistuksessa kaakaota ei käsitellä yli 45 asteen lämpötilan. Valmistajan mukaan näin säilytetään kaakaon hyvät aineosat.

Kyllä aion tänä jouluna herkutella myös tavissuklaalla. Raakasuklaasta voisi kuitenkin tulla se ruoan jälkeen otettava pieni makea juttu. Parilla suklaapalalla talttuu pahin makeanhimo.

Toisaalta, jos annos on vain pari palaa päivässä, ei liene kovin suurta merkitystä sillä, mitä suklaata se on. Ja jos annos on kokonainen suklaalevy päivässä, ongelma on taas jossain ihan muussa kuin suklaan laadussa.

Raakasuklaata myy CocoVin lisäksi Hyvinvoinnin.fi -nettikauppa.

4 kommenttia

 1. Lena says:

  Kiitos vinkistä! Mun lempisuklaa on viime aikoina ollut taivaallinen Maraboun 70% minttusuklaa, joten varmaan tykkäisin tästäkin vaihtoehdosta, pitääkin testata. Lukeekohan joulupukki tän… ;) Mutta tosiaan, voihan sitä herkutellakin terveellisellä tavalla ja yksi levy riittää onneksi pitkäksi aikaa.

  • Emilii says:

   Kiitos samoin! Maraboun ihan tavallinen minttusuklaa on sekin hyvää, joten testaanpas tätä tummaa versiota seuraavaksi.

   Joulupukki näkee ja lukee kaiken! :)

 2. Kata says:

  Saisiko sinulle esittää toivetta postausaiheesta? Minua kiinnostaisi nimittäin stevia. Ensinnäkin aine itse ja toiseksi kaupassa myytävän stevian seassa olevat seosaineet, kuten täälläpäin erytritoli. Pidän sinun kiihkottomasta tyylistä, joten lukisin mielelläni tästäkin aiheesta. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
HealthBerryn löydät myös Twitteristä ja Facebookista: