Rokotteet eivät aiheuta autismia Emilii Dove

Olen ollut pitkään hiljaa, mutta nyt on pakko avautua Magneettimediasta. Kaikenlaista puppua sivustolla julkaistaan. Sietorajani ylittyi.

Tällä kertaa Magneettimedia väittää, että rokotteet aiheuttavat autismia. Otsikossa oli sentään kysymysmerkki. Ei paljon lämmitä.

Itse en kyseistä ”julkaisua” seuraa. Facebookin kautta saan kuitenkin aina välillä linkkejä artikkeleihin, joskus liian hyväuskoisilta kavereilta, mutta useammin kuitenkin toimittajakollegoilta. Joka kerta olen yhtä harmissani juttujen tasosta ja vääristä faktoista.

En ryhdy kertomaan, miksi autismi ei johdu rokotteista. Siitä voitte lukea lisää täältä. Roskatiede-blogissa on muitakin hyviä juttuja, kannattaa tutustua. Vielä tosin haluaisin tietää, kuka blogin takana on. Kuka sitä kirjoittaa?

Olen tainnut ennenkin sanoa, että terveysjuttujen kirjoittajilla/julkaisijoilla pitäisi olla jonkinlainen vastuu juttujen oikeellisuudesta. Jotain rajaa, kiitos. Ai niin, eihän Magneettimedia näitä juttuja itse keksi. Se kääntää ne suoraan englannista suomeksi valmiiksi kirjoitetuista jutuista.

Tässä siis vinkkinä sivusto, jota kannattaa lukea (Roskatiede-blogi) ja toinen, jota ei kannata lukea (Magneettimedia).
Hyvää viikonloppua!

  1. Tähän juttuun on nyt tullut parikin kommenttia, joissa väitetään mm. rokotteiden sisältämän elohopean aiheuttavan autsimia. En ole nyt näitä kommentteja hyväksynyt julkaistavaksi, koska ovat juuri sitä samaa propagandaa, mitä esim. myös rokotusinfo ajaa. Sori.

    Rokotteissa ei käytetä elohopeaa.

    Sen sijaan laitan tämän linkin, jossa rokotteisiin liittyviä myyttejä oiotaan:
    http://www.vaccinews.net/2012/09/nine-vaccination-myths-busted-with-science/

  2. Olen eri mieltä kanssasi siitä, että Magneettimediaa ei kannata lukea. Kyllä kannattaa. Jos siellä väitetään jotain, se on melkein varmasti väärin ja vastakkainen oikein. Melko varma tietolähde, jos sitä tulkitsee tällä tavoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Säästä aikaa – lue meilit vain 2-4 kertaa päivässä

Tietotyöläisen työaika lyheni 9 tunnista 6,8 tuntiin, kun päivittäiset sähköpostisessiot rajoitettiin neljään.…

E-pillereiden veritulpan riski hallintaan

Yhdistelmäehkäisyvalmisteiden veritulpan eli laskimotukoksen riski on puhuttanut ja hämmentänyt. Euroopan lääkevirasto EMAn…

Magnesium imeytyy voiteesta, mutta mutta

Markkinoille on tullut useita ihon kautta annosteltavia magnesiumvalmisteita. On suihketta, voidetta ja…

Tikusta asiaa, ja hammasväliharjoista

Tällä kertaa hammaslääkärin tarkastuksesta tuli kotiin viemisinä muutakin kuin reikiä nolla. Hammaslääkärini…