Sokerin lisääminen pakastemarjoihin on vanhanaikaista Emilii Dove

mustikka kuva iStock

Vanha neuvo kuuluu, että pakastemarjoihin lisätään sokeria 0,5-1 desilitraa marjalitraa kohti. Mutta tarvitsevatko marjat todella sokeria säilyäkseen pakkasessa muutaman kuukauden?

Valkoisen sokerin käyttöä olisi hyvä vähentää. Sokerin käyttö lisää ylipainon, tyypin 2 diabeteksen ja sydäntautien kehittymisen riskiä. Miksi siis lisätä sokeria ruokiin, joissa sitä ei tarvita.

Pakastemarjoihin ei kannata lisätä sokeria. Lisätyn sokerin haitat kumoavat siitä saadut hyödyt. Kyllä ne värit ja aromit sen verran hyvin säilyvät marjoissa muutenkin, kunhan marjat pakastaa mahdollisimman tuoreina.

Sulattamisen jälkeen makeutta voi tarpeen mukaan lisätä muilla keinoilla, kuten vaikka hunajalla tai stevialla.

Parhaiten marjojen C-vitamiinipitoisuus säilyy, jos ne käyttää jäisinä vaikka smoothien seassa. Kuumentaminen ja hidas sulattaminen vähentävät marjojen C-vitamiinipitoisuutta. 

vastustuskyky
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Valmistaja: teollisesti valmistetussa sitruunahapossa voi olla homejäämiä

Sitruunahappo on viime viikkoina noussut otsikoihin, koska sen epäillään aiheuttavan oireita. Erään…

Aloitetaanko maitotuotteiden käyttö suomalaisilla lapsilla liian myöhään?

Minulta välillä kysellään juttuja, joissa kerron, mitkä asiat Englannissa tehdään paremmin kuin…

Terveelliset kaura-mantelivohvelit

Vohveliraudat kuumaksi, nyt herkutellaan terveellisillä vohveleilla! Meillä on tehty ahkerasti vohveleita viime…

Peräpukamavoidetta silmänalusille – miksi ja mitä varoa?

Tämä kikka ei ole uusi, mutta se on taas netin syövereissä noussut…