Sokerin lisääminen pakastemarjoihin on vanhanaikaista

Kommentit (0) Ruokavalio, Terveys ja hyvinvointi

 

mustikka kuva iStock

Vanha neuvo kuuluu, että pakastemarjoihin lisätään sokeria 0,5-1 desilitraa marjalitraa kohti. Mutta tarvitsevatko marjat todella sokeria säilyäkseen pakkasessa muutaman kuukauden?

Valkoisen sokerin käyttöä pitäisi vähentää kaikin keinoin. Sokerin käyttö lisää ylipainon, tyypin 2 diabeteksen ja sydäntautien kehittymisen riskiä. Miksi siis lisätä sokeria ruokiin, joissa sitä ei tarvita.

Pakastemarjoihin ei kannata lisätä sokeria. Lisätyn sokerin haitat kumoavat siitä saadut hyödyt. Kyllä ne värit ja aromit sen verran hyvin säilyvät marjoissa muutenkin, kunhan marjat pakastaa mahdollisimman tuoreina.

Sulattamisen jälkeen makeutta voi tarpeen mukaan lisätä muilla keinoilla, kuten vaikka hunajalla tai stevialla.

Parhaiten marjojen C-vitamiinipitoisuus säilyy, jos ne käyttää jäisinä vaikka smoothien seassa. Kuumentaminen ja hidas sulattaminen vähentävät marjojen C-vitamiinipitoisuutta. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
HealthBerryn löydät myös Twitteristä ja Facebookista: