Taas vedätetään ripsiseerumilla Emilii Dove

”Maylash-ripsiseerumi on aika monessa blogissa ja mainostaa itseään 100 % luonnollisena. Onko sinulle tuttu tuote ja osaatko sanoa tuotteen koostumuksesta jotain?”

Tällainen kysymys tuli aiempaan ripsiseerumeita koskeneeseen juttuuni. Vastaus venähti ja koska kyseessä on taas niin törkeää vedätystä, tein tästä kokonaan oman juttunsa.

Kuva: CC Flickr by torbakhopper
Kuva: CC Flickr by torbakhopper

Maylashin INCI-listassa näyttää tosiaan olevan vain luonnollisia aineita, eli kasviuutteita ja huikeat 79 % vettä.

Tässä INCI muutamine selityksineen.

 • Folium Isatidis Extract 10 % (morsingon lehtiuute, ei sovi aspiriiniallergisille)
 • Cacumen Platycladi Extract 3 % (tuijauute)
 • Nigella Sativa Extract 3 % (ryytineidonuute)
 • Fructus Chebulae Extract 2 % (tunnettu nimellä Haritaki, puun hedelmän uutetta)
 • Radix Polygoni Multiflori Preparata Extract 2 % (myös nimellä FO-TI, suun kautta otettuna voi aiheuttaa maksavaurioita, ei riittävästi tutkimusta takaamaan turvallisuutta iholla käytettynä)
 • Coral Extract 1 % (koralliuute, tästä en ole kovin iloinen, sillä onko niin, että tuotteen valmistus tuhoaa koralliriuttoja?)

Kaikkien ainesosien alkuperä viittaa Aasiaan.

En jaksa uskoa, että näillä aineilla ripset lähtevät hurjaan kasvuun. Sen sijaan allergisia reaktioita voi hyvinkin tulla. Jos tuote todella tehoaa, herää epäilys. Mutta en väitä, että tuotteessa on mukana lääkeainetta, vaikka sehän ei olisi ensimmäinen kerta, kun niin tapahtuu.

Maylash ei ole mikään originaali tuote vaan täysin samaa sekoitusta myydään muillakin tuotenimillä.

Kuten Swiss Lashes seerumia, myös Maylashia voi ostaa tukun kautta Kiinasta. Kappalehinta on muutamia euroja, joten Maylashin 69 euron hinnassa on kauppiaalla järkyttävän hyvä marginaali. Ei se uudelleenpakkaus niin kovin kallista ole.

Päivitys 29.6.2014:
Aiheesta on käyty keskustelua kulissien takana, joten pari huomautusta vielä.
INCIMIX-blogissa oli juttu Ruotsin lääkeviraston tekemästä selvityksestä ja sen mukaan Xlash sisältää bimatoprostia eli glaukoomalääkettä itseään. Onko Maylash täysin samaa ainetta kuin Xlash, mutta vain toisella nimellä uudelleenpakattuna? En tiedä, mutta ilmoitettu INCI on täysin sama molemmissa, joten oma epäilyni herää.
koralliuute sisältää luonnostaan prostaglandiinia.

 1. Ostin plogisi innoittamana keväällä Prolash+:aa, kerralla vielä kaksi putkiloa, kun se oli muka niin edullista… 🙁 Voin kertoa, ettei aineella tee mitään. Sen teho ainakin minun ripsiini oli täysi nolla. Käytin aiemmin EyEnvy -ripsiseerumia, joka selvästi sai ripseni vahvistumaan, taipumaan kauniimmin, tummentumaan, pidentymään (minulla ei ole koskaan ennen ollut niin upeat ja vahvat ripset), mutta valitettavasti sivuvaikutuksena silmäni punertumaan, joten jätin aineen käytön kesken ja ostin tuota Prolash+:aa. Siinä ei vain ole mitään tehoa! On kuin vetelisi vettä silmäluomilleen. Olen käyttänyt jo yhden koko putkilollisen, eli tehoaikaa on jo varmasti ollut riittävästi. En missään tapauksessa voi suositella ainetta kenellekään. Älkää ostako Prolash+, jos haluatte olla varmoja, että saatte rahoillenne vastinetta. Tässä on selvästi iso riski. (Olen tosin kuullut, että joillakin aine on tehonnut.)

  1. Kiitos kommentista Pantteri!
   Tarkoitat varmaan tätä juttua:
   http://www.healthberry.fi/ripsiseerumi_swiss_lashes/

   Jutussa en missään vaiheessa suosittele ostamaan ripsiseerumia, vaan sanon, että tuotteen tehosta ja turvallisuudesta ei ole mitään tietoa. Siksi hiukan ihmettelen ja olen harmissani, että juttu innoitti sinut ostamaan Prolashia, kun jutun vaikutuksen piti olla juuri päinvastainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Jooga auttaa masentunutta

Voi, miten iloiseksi tulin Hesarin uutisesta, jonka mukaan joogalla näyttää olevan myönteisiä…

Magnesium imeytyy voiteesta, mutta mutta

Markkinoille on tullut useita ihon kautta annosteltavia magnesiumvalmisteita. On suihketta, voidetta ja…

Aivojumppaa osa 1

Viikonlopun kevennykseksi pientä aivojumppaa. Facebookissa leviää hauska kuva-arvoitus. Tässä voi mennä hetki,…

Unettomuuden hoito aloitetaan ilman lääkkeitä

Tilapäinen unettomuus kuuluu elämään, pitkäaikaisen unettomuuden hoidossa lääkkeettömyys on ensisijaista. Näin linjaa…