Tabletinhalkaisija puolittaa tabletit tarkasti

Kommentit (1) Terveys ja hyvinvointi, Tuotteet

Tablettien halkaiseminen on tarkkuutta ja taitoa vaativaa puuhaa. Ei ole ihan sama, miten sen tekee. Jos lääkemääräyksen ohjeessa lukee puoli tablettia, pitäisi apteekissa kysyä asiakkaalta, miten hän tablettinsa puolittaa.

Tabletti kannattaa puolittaa joko tabletinhalkaisijalla tai terävällä, puhtaalla veitsellä.

tabletinhalkaisija1

Yleensä tabletissa oleva jakoura helpottaa puolittamista. Se myös kertoo siitä, että tabletin voi yleensäkin puolittaa, sillä on olemassa myös tabletteja, joita ei saa puolittaa niiden erityisominaisuuksien takia.

Erään tutkimuksen mukaan huolellisestikin tehty tabletin puolittaminen aiheuttaa suurta hajontaa lääkeannoksissa. Tutkimuksessa tehtävään koulutettu terveydenhuollon ammattilainen puolitti kolmen eri lääkkeen tabletteja. Tulokset osoittivat, että kaikkien kolmen lääkkeen kohdalla tabletinpuolikkaiden painot olivat sallittujen rajojen ulkopuolella. Tämä todistaa sen, että ei se ihan helppoa ole.

Tabletin puolittamiseen liittyviä riskejä pitäisi pyrkiä vähentämään.

Kumpi sitten on parempi vaihtoehto, veitsi vai tarkoitukseen valmistettu laite? Suosittelen tabletinhalkaisijaa. Sen etu on tarkkuuden ja puhtauden lisäksi myös siinä, että sormet eivät ole työtä tehdessä liian lähellä terää. Vaikka toki laitekin pitää aika ajoin puhdistaa.  Tabletinhalkaisijan käyttö on kuitenkin tekniikkalaji. Laitteella pitää painaa napakasti ja tabletin pitää olla oikein asetettu, jotta lopputulos on tarkka. Tabletinhalkaisijan voi ostaa apteekista.

Yksi kommentti

  1. Erika says:

    Vau, en edes tiennyt, että tällaisia on olemassa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
HealthBerryn löydät myös Twitteristä ja Facebookista: