Voiko huonekasveilla parantaa hyvinvointia?
Emilii Dove

Kaupallinen yhteistyö

Kasvit tuovat monin tavoin iloa elämään, mutta ne ovat myös paljon muuta kuin pelkkiä koristeita. Kasvit sopivat erityisesti makuuhuoneen sisustuselementiksi, mutta samalla myös puhdistamaan huoneilmaa ja mahdollisesti siten myös parantamaan unen laatua.

Kasveilla on suuri vaikutus mielialaamme. Perinteisesti on ajateltu, että esimerkiksi rosmariini parantaa keskittymiskykyä, kun taas laventeli auttaa rauhoittumaan ja helpottaa nukahtamista. Markkinoilta löytyy monta erilaista laventelia sisältävää tuotetta kasvonaamioista tyynyihin. Laventelin oksa on tietysti kaikkein luonnollisin vaihtoehto.

Myös valeriaanalla on rauhoittava vaikutus ja sen juurta onkin käytetty teenä tai tinktuurana muinaisista ajoista lähtien. Antiikin kreikkalainen, Rooman valtakunnan ajan lääkäri, fysiologi ja kirjailija Klaudios Galenos käytti kasvia aikoinaan unettomuuden hoitamiseen. Jasmiinin tuoksulla taas voi parantaa tuotteliaisuutta ja gardenia voi puolestaan lievittää ahdistusta ja unettomuutta. Molemmista kasveista on saatavilla öljyjä, mutta aidot kasvit puhdistavat myös ilmaa ja piristävät asunnon ulkoasua.

Tietyt kasvit parantavat sisäilman laatua, tehden hengittämisestä helpompaa. Monet kasvit, kuten lääkeaaloe, vapauttavat happea ilmaan yön aikana, tehden siitä täydellisen kasvin makuuhuoneeseen. Sen kaveriksi sopii hyvin kirjorönsylilja, jolla on ilmaa puhdistava vaikutus. Molemmat kasvit suodattavat kaikista yleisimmät myrkyt ilmasta, kuten formaldehydin, bentseenin tai trikloorietyleenin.

Viirivehka, kultapalmu ja muratti suodattavat myös sisäilman myrkkyjä. Ne parantavat huomattavasti ilmanlaatua ja samalla kosteuttavat sitä.

Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä shopalike.fi -verkkokaupan kanssa. Lue lisää tästä linkistä.

1 kommentti
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Magnesium imeytyy voiteesta, mutta mutta

Markkinoille on tullut useita ihon kautta annosteltavia magnesiumvalmisteita. On suihketta, voidetta ja…

Tuleeko kauneus sisältä? Kannattaako hyaluronihappoa ottaa suun kautta?

Olet mitä syöt. Tähän perustuu uuden Suomeen lanseerattavan kauneustuotteen idea. Hyaluronihappo (HA)…

Ksylitolin kariesta ehkäisevä vaikutus kyseenalainen

Tuoreen Cochrane-katsauksen mukaan ksylitolin kariesta ehkäisevää vaikutusta ei ole aukottomasti todistettu. Tieto…

Raikas lohipasta – kylmänä tai kuumana

Tämä herkullinen lohipasta on helppo ja nopea tehdä. Se sopii nautittavaksi sekä kylmänä…