Tästä logosta tunnistat laillisen verkkoapteekin Emilii Dove

Eurooppalaiset ostavat lääkkeitä internetin kautta kasvavassa määrin. Jotta välttyisi väärennöksiltä, tulisi varmistaa, että verkossa toimiva apteekki on luotettava ja turvallinen. Olen kirjoittanut aiheesta jo aiemmin ja silloin laitoin juttuun muutaman EU-maan verkkoapteekkitunnuksen. Nuo maakohtaiset tunnukset korvataan nyt EU:n yhteisellä logolla, mikä helpottaa laillisten verkkoapteekkien tunnistamista.

Lääkkeitä netistä ostaessa paikkansa pitävät edelleen nämä vinkit:
pysy Euroopan talousalueella ja vältä sivustoja, jotka lupaavat toimittaa reseptilääkkeitä ilman reseptiä.

nettiapteekkilogo
Suomalaisten apteekkien tunnus näyttää tältä.

Tunnuksen vasemmassa laidassa on aina sen EU-maan lippu, johon verkkoapteekki on sijoittautunut. Tunnuksen teksti käännetään kyseisen maan viralliselle kielelle.

Etsi tunnus verkkoapteekin sivulta. Tunnusta klikkaamalla pääset kansallisen sääntelyviranomaisen verkkosivustolle, jossa ovat lueteltuina kaikki laillisesti toimivat verkkoapteekit ja muut laillisesti hyväksytyt lääkkeiden jälleenmyyjät. Luettelosta voi tarkistaa, että kyseinen apteekki on mukana, minkä jälkeen ostosten tekoa voi jatkaa. Jos apteekkia ei mainita luettelossa, lääkkeitä ei pidä ostaa kyseiseltä verkkosivustolta.

Internetistä lääkkeitä ostaessaan kuluttajien on oltava tietoisia siitä, että elleivät he osta lääkkeitä laillisesti toimivilta lääkkeiden verkkokauppiailta, vaarana on, että lääkkeet ovat väärennettyjä. Väärennetyt lääkkeet voivat olla tehottomia, haitallisia tai jopa hengenvaarallisia. Komissio on luonut verkkoapteekeille yhteisen tunnuksen kuluttajien turvallisuuden varmistamiseksi, toteaa terveysasioista vastaava komissaari Borg.

Päivitetty 1.7.2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Hammaslankaa ennen pesua

Käytätkö hammaslankaa? Entä käytätkö sitä ennen vai jälkeen hampaiden pesun? Hammasvälit kannattaa…

Tutkimus: Laihduttaminen on huono painonhallintakeino

Laihduttamisen sijaan olisi tärkeämpää keskittyä syömään säännöllisesti ja huolehtia hyvinvoinnistaan ja elämän…

Ahmintahäiriön hoitoa lääkkein

Yhdysvalloissa FDA hyväksyi ensimmäisen lääkkeen ahmintahäiriön hoitoon. Lisdeksamfetamiini (Elvanse) ei ole uusi lääke,…

Biosimilaarit yhtä tehokkaita kuin alkuperäislääkkeet

TNF-α estäjien biosimilaarit ovat yhtä tehokkaita kuin brändätyt alkuperäislääkkeet.  Systemaattisen katsauksen mukaan…