Tikusta asiaa, ja hammasväliharjoista Emilii Dove

Tällä kertaa hammaslääkärin tarkastuksesta tuli kotiin viemisinä muutakin kuin reikiä nolla. Hammaslääkärini suositteli hammasväliharjoja puisten tikkujen sijaan. Puiset hammastikut ovat kuulemma ”ikenille aika kovat”.

Olen pitänyt harjoja ahtaille hammasväleille liian isoina, mutta pienimmät harjat mahtuvat kyllä. Harjoja on saatavilla montaa eri kokoa. Harjan pitää kuitenkin liukua mukavasti hammasväliin, väkisin sitä ei saa sinne tunkea. Ja kaikkein ahtaimpiin väleihin ei olekaan muuta vaihtoehtoa kuin hammaslanka.

tepe_hammasväliharja
Kuva TePe

Puisten hammastikkujen haitta on myös se, että ne katkeavat liian helposti. Pahimmillaan sitä tökkää itseään katkenneella tikulla vahingossa ikeneen. Harjat eivät noin vain katkea, sillä niiden runko on pinnoitettua teräslankaa. Harjat on valmistettu siten, että ne eivät vaurioita hampaiden pintoja tai ikeniä.

Tikun etu harjaan verrattuna on toki se, että tikut ovat huomattavasti halvempia. Kysyinkin hammaslääkäriltä, kuinka usein hammasväliharja pitäisi vaihtaa. Hänen mielestään harjat ovat kertakäyttöisiä. Tohdin olla eri mieltä – 8 kpl paketti harjoja maksaa merkistä riippuen 5-8 euroa. Tyyriiksi tulee. Jos harjan pitää puhtaana, se kestää ainakin viikon.

Hammasväliharjasta saa paremman otteen kuin tikusta, ja mikä parasta, harja tuntuu puhdistavan tikkua paremmin. Miinusta tulee ainoastaan hinnasta ja siitä, että tikun puhdistaminen on hivenen ällöä. Parin viikon käytön jälkeen pisteet menevät kuitenkin harjalle. Tikut ovat meillä historiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Varmista, että lapsella on oikean kokoiset kengät

Lapselle kenkiä ostaessa ei kannata luottaa pelkkään kengännumeroon, sillä sisätilan pituus ja kengännumero…

Ravintolisät monille tarpeen

”Pitäisikö minun lopettaa kalaöljyn, magnesiumin ja D-vitamiinin syönti? Olen hiukan huolissani siitä…
raudanpuute

Näin valitset oikean rautalisän

Kaupallinen yhteistyö Rautaa sisältävien ravintolisien kanssa saa olla tarkkana. Markkinoilla on valmisteita…

Lääkitys voi kuivattaa suuta

Runsas ja pitkäaikainen lääkkeiden käyttö on yleisin suun kuivumisen syy. Suun kuivuus…