Hinnat nousevat, pakkauskoot kutistuvat Emilii Dove

Elintarvikkeiden ja kulutushyödykkeiden ainoa ongelma ei ole suorat hinnankorotukset. Tuotteesta saadaan isompi tuotto myös siten, että pakkauskokoa pienennetään.

hintakehitys_itsehoitolaakkeet_2005-2014
Tilastokeskuksen mukaan päivittäistavaroiden hinnat ovat 10 vuodessa kallistuneet 30 prosenttia. Itsehoitolääkkeiden kohdalla hinnat ovat 10 vuoden aikana nousseet vain pari prosenttia. Reseptilääkkeet ovat sen sijaan halventuneet jopa 20 prosenttia! Kuva Apteekkari.fi

Lyhyen ajan sisällä olen huomannut ainakin kolmen tuotteen koon pienentyneen. Vannon, että eräs lakupatukka on entistä lyhyempi, meikkipuuterissa on ohuempi kerros puuteria ja konvehtipussin koko muuttui yhtäkkiä 100 grammasta 88 grammaan. Kahdesta ensimmäisestä minulla ei ole sen enempää todisteita, mutta suklaapussin painosta olen varma.

Yhdenkään tuotteen hinta ei ole kuitenkaan koon kutistuttua laskenut.

Lääkkeiden kohdalla tällaista vippaskonstia ei voida käyttää. Antibioottikuuri on se kuuri, ei päivääkään vähempää. Pitkäaikaiskäytössä olevien lääkkeiden pakkauskoot tehdään myös päivien mukaan laskettuina. Valmistaja ei oikein voi yhtäkkiä tehdä 25 tabletin lääkepakkausta kuukauden satsiksi.

Sekään ei toimisi, että lääkeannosta yhtäkkiä pienennettäisiin. Vai olisitko iloinen, jos Buranaa ostaessasi se olisikin joku päivä 375 mg sen normaalin 400 mg:n sijaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Etsi vaihtoehtoja tunnesyömiselle

Tunteilla on merkittävä rooli syömiskäyttäytymisessä ja painonhallinnassa. Negatiivisten tunteiden säätely syömisen avulla…

Miksi tiukka dieetti on huono idea?

Erittäin niukkaenerginen dieetti (ENED) ei vain yksinkertaisesti kannata. Eräässä katsausartikkelissa todetaan, että…

Uusi lääke levottomien jalkojen hoitoon

Levottomien jalkojen oireyhtymä voi merkittävästi heikentää elämänlaatua, varsinkin jos se aiheuttaa unettomuutta.…

Raskaana? Vältä listerian riskielintarvikkeita!

“Mitä ruokia raskauden aikana pitääkään välttää? Entä mitä vitamiineja kannattaisi ottaa?” Hyvä…