HPV-rokotteen teho rotukysymys? Emilii Dove

HPV-rokotteen ottaminen huolestuttaa sekä tyttöjä että tyttöjen vanhempia. Kirjoitin aiheesta myös pari viikkoa sitten. Nykyistä tilannetta kuvaa mielestäni hyvin Paholaisen asianajaja -blogiin tullut kommentti:

mistä voin tietää pitääkö sitä paskasta rokotetta ottaa???! jossai sanotaa et älä ota ja toiset sanoo et ota tai kuolet syöpään ?anteeks. mitä. nimimerkillä yslluokkalainen tyttö

Tämä kommentti jäi painamaan mieltäni. Voiko ihminen enää enempää olla hämillään? Ja kenelle kuuluukaan kiitos tästä? Toivon, että asianomaiset tuntevat piston sydämessään.

HPV-banneri-250x300

THL on yrittänyt tehdä parhaansa jakaakseen tietoa HPV-rokotteesta. On toki hyvä, että tytöt ottavat selvää asiasta ja lukevat siitä muualtakin netistä. Mutta on hyvä myös muistaa, että he ovat tosiaan vielä vain tyttöjä. Osaavatko he tulkita kaikkia kirjoituksia oikein, kun aikuisetkaan eivät aina osaa?

Osa rokotteen vastaisista kirjoituksista kritisoi sitä, että rokote suojaa vain kahdelta viruksen tyypiltä, 16 ja 18. Että entäs ne muut HPV-tyypit?

Tuoreen tutkimuksen mukaan Cervarix sopii kyllä suomalaisille varsin hyvin, koska juuri HPV-tyypit 16 ja 18 ovat valkoihoisilla ne kaikkein yleisimmät. Sen sijaan Amerikassa asuvat tummaihoiset kanssatoverimme eivät ole yhtä onnekkaita. Heihin käytössä olevat HPV-rokotteet eivät tehoa yhtä hyvin, koska heillä esiintyy enemmän muita HPV-tyyppejä. Kaikki nekin kohdunkaulan syöpään yhdistettyjä.

Jos on jäänyt epäselväksi, sanottakoon vielä, että minä siis suosittelen rokotteen ottamista.

Lisää HPV-rokotteesta: tyttojenjuttu.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Pinex rakeet – uutuus kivun ja kuumeen hoitoon

Apteekista ilman reseptiä saatavien, uusien Pinex -rakeiden vaikuttavana aineena on tuttu kipu-…

B12-vitamiini – ehkäisee dementiaa vai ei?

B12-vitamiinin puute saattaa aiheuttaa pysyviä muistin häiriöitä. Mutta voiko B12-vitamiinilisällä ehkäistä dementiaa? Neurology-lehdessä…
D-vitamiini

Dementiaan sairastumisen riski tunnistettavissa

Tutkijoiden kehittämä uusi työkalu auttaa tunnistamaan oireettomien ikääntyvien joukosta ne, joilla on…

ADHD-lääkitys voi häiritä lapsen unta

ADHD:n hoidossa yleisesti käytössä olevat stimulantit voivat häiritä lapsen unta, todetaan tuoreessa…