Jooga voi auttaa masentunutta Emilii Dove

Hesarissa uutisoitiin, että joogalla näyttää olevan myönteisiä vaikutuksia mieleen ja sen sairauksiin. Yhdysvalloissa Duken yliopistossa tehdyssä katsauksessa todettiin joogan helpottavan kaikkia tutkittuja mielenterveyden häiriöitä.

Jooga lievittää siis lievää masennusta ja unihäiriöitä sekä helpottaa skitsofreniaa ja lasten tarkkaavaisuushäiriötä ja ylivilkkautta. Tutkijat löysivät viitteitä siitä, että joogaharjoitus vaikutti kehoon samalla tavoin kuin mielialalääkkeet ja psykoterapia.

Kuva www.yogajournal.com

Viime kesänä julkaistun tutkimuksen mukaan liikunnasta ei ollut hyötyä masennuksen hoidossa. Tämä tosin oli vain yksi tutkimus, ja yksittäisiin tutkimuksiin ei kannata liikaa uskoa, jos on olemassa myös poikkeavia tuloksia.

Yksinkertaisetkin liikkeet ovat yllättävän tehokkaita. Tässä alla pari helppoa harjoitusta kokeiltavaksi, jos et ole vielä joogaa kokeillut. Joogan ei tarvitse olla vaikeaa. Keho venyy pikkuhiljaa ja omassa tahdissa voi alkaa tehdä vaikeampia harjoitteita.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GTIK3lmbw1g[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xlJqhM8oCyM[/youtube]
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Viikunaa ummetukseen ja vaihteluksi ruokavalioon

Jos etsit ruokavaliosta helpotusta ummetuksen hoitoon, voi viikuna olla kuitujen lisäämisen kanssa…

Nenähuuhtelusta apua allergiaan

Tutkimukset puhuvat nenähuuhtelun hyödyistä. Eräässä artikkelissa tarkasteltiin kahdeksaa eri tutkimusta ja tultiin…

Raskaana? Vältä listerian riskielintarvikkeita!

“Mitä ruokia raskauden aikana pitääkään välttää? Entä mitä vitamiineja kannattaisi ottaa?” Hyvä…

Kauneuslaastarilla tuotteet imeytyvät ihoon

Iho ei läpäise ihan mitä vain aineita ja hyvä niin. Imeytymiseen voidaan…