Jooga auttaa masentunutta Emilii Dove

Voi, miten iloiseksi tulin Hesarin uutisesta, jonka mukaan joogalla näyttää olevan myönteisiä vaikutuksia mieleen ja sen sairauksiin. Yhdysvalloissa Duken yliopistossa tehdyssä katsauksessa todettiin joogan helpottavan kaikkia tutkittuja mielenterveyden häiriöitä.

Jooga lievittää siis lievää masennusta ja unihäiriöitä sekä helpottaa skitsofreniaa ja lasten tarkkaavaisuushäiriötä ja ylivilkkautta. Tutkijat löysivät viitteitä siitä, että joogaharjoitus vaikutti kehoon samalla tavoin kuin mielialalääkkeet ja psykoterapia.

Kuva www.yogajournal.com

Viime kesänä julkaistun tutkimuksen mukaan liikunnasta ei ollut hyötyä masennuksen hoidossa. Tämä tosin oli vain yksi tutkimus, ja yksittäisiin tutkimuksiin ei kannata liikaa uskoa, jos on olemassa myös poikkeavia tuloksia. Itse uskon, että mikä tahansa liikunta auttaisi masennuksessa, kunhan liikunta koetaan mielekkäänä.

Palaan taas kehumaan Nintendon Wii-konsolia, sillä se on oiva väline myös joogaan. Wii Fit+ -peli ja tasapainolauta kertovat, kuinka hyvin liikkeet sujuvat. Mielestäni se on parempi tapa tehdä yksin harjoitteita kuin pelkän DVD:n kanssa. Liikkeet ovat myös hieman yksinkertaistettuja ja siten helpompia aloittelijoille.

Yksinkertaisetkin liikkeet ovat yllättävän tehokkaita. Tässä alla pari helppoa harjoitusta kokeiltavaksi, jos et ole vielä joogaa kokeillut. Joogan ei tarvitse olla vaikeaa. Keho venyy pikkuhiljaa ja omassa tahdissa voi alkaa tehdä vaikeampia harjoitteita.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GTIK3lmbw1g[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xlJqhM8oCyM[/youtube]
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Suomalaisten ensiaputaidot kadoksissa – Ensiapua halutaan kuitenkin oppia

Suomalaisten ensiaputaidoissa on selviä puutteita. Vaikka 83 prosenttia sanoo osaavansa käyttää ensiaputarvikkeita,…

Runsaat kuukautiset tarvitsevat hoitoa – rautalisä ja hormonikierukka avuksi

Suomalaisen tutkimuksen mukaan runsaiden kuukautisten hoitaminen parantaa raudanpuuteanemiaa ja elämänlaatua. Raudanpuutteen diagnosointi…

Milloin ja kenelle lääkkeen haittavaikutuksesta tulee ilmoittaa?

Lääkkeen haittavaikutuksesta tulisi kertoa aina hoitavalle lääkärille, joka tekee lääkityksen arvioinnin. Haittavaikutuksesta…

Kookosöljyä kaappiin

Ostin purkin paljon puhuttua kookosöljyä. Viimeisen sysäyksen ostoon sain Raakel Lignelliltä. Hän laittoi blogiinsa…