Kauneutta purkista? Tai ainakin hyvinvoivaa ihoa Emilii Dove

Kasvojen ihonhoito kiinnostaa minua, mutta ilmeisesti myös blogin lukijoita: Louis Widmerin tuotepakettien arvontaan tuli yli 500 vastausta. Kiitos kaikille osallistuneille! Voittajat löytyvät jutun lopusta.

Widmerin silmänympärysvoide kuuluu vakiovarusteisiini. Tässä loputkin kasvojenhoitorutiinini, joku niitä nimittäin kyseli.

kasvojenhoitotuotteet

Puhdistusemulsio
Aamulla pesen kasvot puhdistusemulsiolla. Sen avulla pääsin eroon pienistä nypyistä otsallani. Tuote kosteuttaa ja sopii erityisesti pintakuivalle iholle. Tällä hetkellä käytössä on Lancomen Galateis Douceur, mutta edellinen purkki taisi olla Garnieria maitokaupasta.

Kylmä vesi
Puhdistusemulsion jälkeen huuhdon kasvot kylmällä vedellä, niin kylmällä kuin hanasta tulee. Kylmä vesi sulkee ihohuokoset ja tuntuu kuin iho kiinteytyisi.

Kosteusvoide + silmänympärysvoide
Välttämättömiä. Ilman näitä ei pärjää, koska iho kuivuu muuten koppuralle. Vaihtelen merkkiä ahkerasti. Vaatimuksena kosteusvoiteelle on vähintään SPF 15, talvellakin.

BB voide
Kosteusvoiteen päälle laitan BB voidetta. BB voide sanoo tekevänsä lähes kaiken, mutta ainakaan minulle se ei riitä, vaan alle tarvitaan kosteusvoide.

Meikki
Käytän todella vähän meikkiä, joten BB voiteen päälle vain sipaus puuteria ja poskipunaa. Joskus laitan kevyesti luomiväriä. Ripsiväriä ja kajaalia käytän erittäin harvoin. Meikin pesu ilman niitä on paljon helpompaa, eikä silmänympärysihoa tarvitse hinkata.

Puhdistusgeeli
Kasvojen pesu illalla on sekin ehdotonta. Kaapista löytyy Vichyn Normaderm syväpuhdistava geeli. Pumppupullo on kätevä kapistus. Toinen suosikkini on Vichyn Purete Thermale puhdistusvaahto, joka sopii kaikille ihotyypeille.

Yövoide + silmänympärysvoide
Yöksi laitan paksumpaa voidetta kuin päivällä. Nyt kesäkäytössä oli Lumenen LAB, mutta talveksi otan käyttöön jotain paksumpaa. Yllättävän hyvä – ja halpa! – tuote viime talvena oli Nivean yövoide.

Aurinkosuoja
Kasvovoiteessa pitää olla aurinkosuoja, mutta sen lisäksi luotan aurinkovoiteisiin, hattuun ja aurinkolaseihin. Aurinko rypistää ihoa, tästä keväällä kirjoitinkin.

Kasvonaamio
Kesällä on tullut laistettua kasvonaamion käytöstä, koska iho tuntuu kesällä auringon takia pärjäävän paremmin. Talvella käytän kosteuttavaa naamiota 1-2 kertaa viikossa.

Kuorinta
Kuorintavoide puhdistaa tehokkaasti, mutta liian usein sitä ei kannata käyttää. Yleensä kerta viikossa riittää.

Ruokavalio
Ihon kosteutus on tärkeää myös sisäisesti. Hyvät rasvat ruokavaliossa vaikuttavat edullisesti myös ihoon. Kalaa, kasviöljyjä ja pähkinöitä. Toisaalta taas liika alkoholi, sokeri ja tupakointi ovat iholle erittäin huonoja.

Kaula
Kasvojen hoidossa ei pidä unohtaa kaulan ihoa. Vink vink!

***

Ja lopuksi Louis Widmer tuotepakettien voittajat, joille laitan vielä henkilökohtaiset viestit. Kiitos kaikille mukana olleille!

Raija Jokela
Aivan uusi tuote ja merkki….olisi kiva päästä kokeilemaan. ..jospa onnetar suosisi 😉

Satu T
Näitä olen toisinaan meinannut apteekkireissulla ottaa testiin, mutta olen kuitenkin pysynyt Avene-tyttönä. Tulisipas testattua, jos tärppää arvonnassa 🙂

Dugu
Miehenäkin pidän huolta ihostani. Tämä voitto menisi tosin vaimolleni 🙂

Miia
Mielelläni kokeilisin Lumenen tilalle jotain muuta eli arvonnassa ollaan mukana 🙂 peukut pystyssä!

Hannu
Käytetty on ja hyväksi havaittu. Kiva arvonta.

  1. Paketti saapui tänään perille ja ihanasti posteljooni soitti ovikelloa ja sain paketin suoraan kotiin eikä tarvinut hakea postista 🙂 Kiitos tuhannesti, nyt on upouudet purnukat odottamassa testausta!

      1. Näin muutaman päivän käytön jälkeen tykkään 🙂 Olin luuullut Avenen kuivan ihon voiteen olevan riittävän kosteuttavaa, mutta ehkei näin ollutkaan, kun nämä ihanan täyteläiset voiteet imeytyvät hetkessä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Aurinkovoiteen SPF ei aina pidä paikkaansa – 5 faktaa voiteista

Yhdysvalloissa paikallinen kuningaskuluttaja laittoi aurinkosuojavoiteet testiin. Consumer Reports -lehti testasi 34 aurinkosuojavoidetta,…

Teknologia tuli rakkolaastariin

Tuskailut rakkolaastarin kiinnittymisen  kanssa voi nyt unohtaa, sillä uuden sukupolven laastarit ovat täällä.…

Hoitamattomat vaihdevuosioireet tulevat kalliiksi

Vaihdevuosioireita kannattaa hoitaa, sillä hoitamattomana ne lisäävät kustannuksia sekä yhteiskunnalle että naisille…

Terveys = Toimintakyky

Tämä kirjoitus on julkaistu Terve potilas -lehden 3/2013 pääkirjoituksena. Mitä terveys sinulle…