Kaura on myös ihon kaveri – Ultraveen uusi ihonhoitosarja Emilii Dove

Kaupallinen yhteistyöihonhoito

Kauran terveysvaikutukset ruokavaliossa tunnetaan hyvin. Salaisuus piilee kauran sisältämässä beetaglukaanissa. Kauraa hyödynnetään myös ihonhoidossa, sillä beetaglukaanilla on puhdistava, kosteuttava, suojaava ja rauhoittava vaikutus.

Kauran käyttö ihonhoidossa ei ole mikään uusi keksintö. Sitä on jo satoja vuosia käytetty lievittämään kutinaa. Kauran beetaglukaani on hiilihydraattiseos kauran soluseinästä, jolla on todettu olevan useita terveydellisiä hyötyjä. Ihonhoitotuotteissa puhutaan kolloidisesta kaurasta. Se säilyttää ihon optimaalisen kosteustasapainon ja rauhoittaa kutiavaa ihoa.

Kauraa purkista iholle

Ultraveen on uusi ihonhoitosarja, joka on kehitetty yhteistyössä johtavan brittiläisen dermatologian alan asiantuntijan kanssa. Tuotesarjan tuotteet ovat hellävaraisia iholle ja samalla erittäin tehokkaita.

Ultraveen tuotesarja sisältää tutkitusti tehokasta suomalaista kauraa. Lajikkeen nimi on Peppi, ja sillä on todettu olevan erittäin korkea beetaglukaanipitoisuus. Tuotteissa on myös ureaa, jota on pitkään käytetty ihonhoidossa hyvin tuloksin. Tuotevalikoima pitää sisällään tuotteet päivittäiseen ihonhoitoon sekä peseytymiseen. Tuotteet on kehitetty yleisten iho-ongelmien kuten kutiavan ihon, ihottuman, psoriasiksen ja liuskoittuvan ihon hoitoon.

KauraUrea
Suojaa ihoaTehokas kosteuttaja
Muodostaa suojaavan kerroksenEsiintyy iholla luontaisesti
Vähentää tulehdusreaktiotaImeytyy ihon sarveiskerrokseen
Vähentää kutinaaAuttaa muiden ainesosien imeytymistä
Kosteuttaa
Vähentää ikääntymisen merkkejä
100% luonnollinen ainesosa

Taulukossa kauran ja urean ominaisuudet ja hyödyt.

Tutkimukset puhuvat kauran puolesta

Kolloidisen kauran on todettu vähentävän atooppisen ihon oireilua, ja lapsilla se oli yhtä tehokas ekseeman hoidossa kuin reseptillä määrätty suojavoide. Kauran tulehdusta vähentävän vaikutuksen ansiosta kuivan ihon kutina helpottuu. Atooppisen ihon lisäksi kolloidinen kaura soveltuu psoriasiksen, liuskoittuvan ihon sekä lääkkeen aiheuttaman ihottuman hoitoon.

Kaura-allergikkojen ei tarvitse huolestua, sillä kauraa sisältävät ihotuotteet ovat turvallisia allergikoille, eivätkä aiheuta allergisia reaktioita. Tämä johtuu siitä, että voiteissa käytetyssä kaurauutteessa ei ole lainkaan allergiaa aiheuttavaa kauran proteiinia.

Voiteet sisältävät kauran lisäksi ureaa eli karbamidia, jota esiintyy iholla myös luontaisesti. Urean tehtävä iholla on ylläpitää kosteutta. Tuoreen Cochrane-katsauksen mukaan urea on yksi niistä ainesosista, jotka helpottavat ekseemaa paremmin kuin plasebo. Urean teho voiteessa perustuu sen kosteuttavaan vaikutukseen.

Urea saattaa herkällä iholla aiheuttaa lievää kuumotusta ja kirvelyä. Yleensä voide kannattaa levittää pesun jälkeen kostealle iholle, mutta voidetta voi käyttää myös jo kuivuneelle iholle jos se soveltuu näin paremmin. Sarjan tuotteissa on lisäksi eri ureapitoisuuksia, ja miedompi 2-prosenttinen voide voi olla herkälle iholle parempi valinta kuin voide, jossa on 5 tai 10% ureaa.

Kokeilemalla löytää sopivan voiteen

Voiteiden testaaminen on hyvin yksilöllinen kokemus. Mikä sopii yhdelle, ei aina sovi toiselle. Kaverin suositukset eivät siis aina osu nappiin. Kokeilla kuitenkin kannattaa, koska vain kokeilemalla löytää itselleen sopivan tuotteen. Tuotetta ei tarvitse vaihtaa niin kauan kun iho pysyy hyvänä.

Talvella yleensä tarvitaan rasvaisempia vaihtoehtoja kuin kesällä. Mutta tämän oppii ennakoimaan ennen kuin iho alkaa oireilla liikaa. Esimerkiksi Ultraveen-tuotesarjassa voi kesällä riittää vaihto tuotteeseen, jossa on miedompi ureapitoisuus.

Ultraveen tuotesarjan kokeilu oli minulle miellyttävä kokemus. Toisaalta itselläni ei ole ekseemaa eikä muita iho-ongelmia, mutta käytän ihonhoitotuotteita säännöllisesti ja kokemusta on vuosien mittaan kertynyt purkista jos toisestakin. Ultraveen voiteet levittyvät hyvin, eivätkä jätä ihoa tahmeaksi.

Tuotteiden hajusteettomuus saa plussaa ja myös itse pakkausten helppokäyttöisyys ja toimivuus. Sarjaan kuuluu 7 tuotetta, joten vaihtoehtoja löytyy joka vuodenaikaan.

Suosikiksi päätyi päivittäiseen käyttöön tarkoitettu pesuneste Daily Wash, jolla voi pestä myös kasvot. Toinen tuote, jonka käyttöä tulen jatkamaan on Anti Ageing Hand Balm eli käsivoide ikääntymisen merkkejä vastaan. Ikääntymisen ensimerkit näkyvät myös käsissä, jos niitä ei hoida ja rasvaa säännöllisesti.

Jalatkaan eivät jääneet huomiotta ja niiden hoitoon käytin kahta valmistetta: Very Dry Skin Cream, joka ravitsee erittäin kuivaa ja karheaa, halkeiluun taipuvaista ihoa sekä Intensive Balm, joka taas poistaa liuskoittuvan ihon hilsettä. Tuloksena on terveemmän näköinen ja tuntuinen iho.

Tuotteita ei tulisi käyttää ärtyneelle, haavaiselle tai tulehtuneelle iholle.

Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Medifon Oy:n kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Sairaus ei estä matkustamista, mutta riskit pitää kartoittaa

Jos matkaan lähtiessään ei ole täysin terve, ottaa sekä lääketieteellisiä että taloudellisia…

Syylät paranevat itsestään

Syylät ovat ärsyttäviä, mutta ajan kanssa ne kyllä katoavat itsestään. Kun nuorena…

Milloin ja kenelle lääkkeen haittavaikutuksesta tulee ilmoittaa?

Lääkkeen haittavaikutuksesta tulisi kertoa aina hoitavalle lääkärille, joka tekee lääkityksen arvioinnin. Haittavaikutuksesta…

Uusi terveysaiheinen blogiportaali avattu

  Antidootti.fi on uusi blogiportaali, jonka tavoite on tuoda esiin terveyteen ja…