Kelpaisiko etälääkärin vastaanotto? 40 % sanoo kyllä Emilii Dove

tabletti

Suomalaisista 40 prosenttia olisi valmis siihen, että lääkäri diagnosoi heidät etänä. Nettiselaimen tai mobiilisovelluksen kautta toimivan MeeDoc-lääkäripalvelun teettämä kysely osoittaa, että suomalaiset ovat valmiita siirtymään digitaaliseen aikaan. Etälääkäriä käytettäisiin mielellään varsinkin silloin, kun vaiva on pieni ja vastaus halutaan nopeasti.

Kyselyssä etälääkäri koettiin mieluisaksi vaihtoehdoksi erityisesti silloin, kun kyseessä on pieni vaiva, johon kaivataan nopeaa vastausta. Se on houkutteleva vaihtoehto myös paljon matkusteleville. Yli 30 prosenttia vastaajista piti etälääkäriä hyödyllisenä silloin, kun he ovat ulkomailla, mutta haluavat yhteyden suomalaiseen lääkäriin. Lisäksi reilusti yli puolet vastanneista piti etälääkäriä hyvänä lisänä työterveyshuoltoon.

Jopa 74 prosenttia lääkärikäynneistä voitaisiin hoitaa perinteisen vastaanoton sijaan etänä esimerkiksi videoyhteydellä.

– Jos tällainen järjestelmä olisi käytössä yleisesti julkisessa terveydenhuollossa, iso osa sote-säästöistä olisi jo kasassa. Fyysinen lääkärikäynti vie paljon aikaa. Suora säästö perustuu siihen, että vakavampien, fyysisten potilaskäyntien lomassa lääkäri pystyy hoitamaan kevyempiä tapauksia etänä, kertoo MeeDocin toimitusjohtaja Mikko Kiiskilä.

MeeDoc.com tarjoaa potilaalle helpon ja nopean vaihtoehdon perinteiselle lääkärin vastaanotolle. Palvelussa voi video-, kuva- ja viestitoimintojen kautta ottaa yhteyttä yleislääkäriin, fysioterapeuttiin ja psykologiin. Käyttäjällä on myös mahdollisuus saada lääkeresepti lähimpään apteekkiin. Yhden konsultaation hinta on 34 euroa.

Kyselyn toteutti tutkimuskeskus Cint ja siihen vastasi reilu tuhat 18–70-vuotiasta miestä ja naista ympäri Suomea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Puhdista nenäkannu mikroaaltouunissa

Nenän ja sivuonteloiden huuhteluun käytettävä nenäkannu tulisi huuhdella ja huljutella huolellisesti joka…

E-pillerit pitäisi saada ilmaiseksi

Isossa-Britanniassa saa raskauden ehkäisyyn tarkoitetut e-pillerit, kierukat ja muut reseptillä olevat ehkäisyvalmisteet…

Siitepölyallergian takia apteekkiin, ei lääkäriin

Hyvin ohjattu itsehoito riittää suurelle osalle allergisista, sanoo Apteekkarilehden artikkelissa lastentautien ja…

Vauvoille yksilöllisesti D-vitamiinia

Vauvojen D-vitamiinisuositus on päivitetty. Uuden annosteluohjeen mukaan vauvoille annetaan D-vitamiinilisää yksilöllisesti sen…