Kesä tulee – karvat pois Emilii Dove

Bikinirajan karvojen poisto aiheuttaa tulehdusriskin. Sekä vahaus että höyläys aiheuttavat vaurioita iholle, jolloin se altistuu helpommin tulehduksille. Ainakin Ranskassa myös miesten alapään ajelu on yleistynyt ja samat riskit koskevat siis myös miehiä.

Kuva Flickr by cristina photographs
Kuva Flickr by cristina photographs

Tutkimuksessa potilailla havaittiin bikinirajan alueella rokkovirusinfektio, mutta huomattavasti yleisempi ongelma on karvojen sisäänpäin kasvaminen. Karvat saattavat koteloitua ihon alle yrittäessään kasvaa ulos. Karvatuppi voi tällöin tulehtua.

Turha varmaan ehdottaa, että älkää ajelko bikinirajoja. Sen sijaan infektioita voi yrittää ehkäistä pesemällä alue hyvin joka päivä. Karvojen sisäänpäin kasvua voi ehkäistä harjaamalla ajettua aluetta esimerkiksi karhealla sienellä tai käyttämällä kuorintavoidetta.

Karvojen sisäänpäin kasvua ehkäisemään on kehitetty myös voide, joka sisältää ihon pintakerrosta kuorivia AHA- eli hedelmähappoja. RFSU:n Hair helperiä kannattaa kokeilla, jos bikinirajat ovat karvanpoiston jälkeen nypyillä ja ärtyneet.

hair helper

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Näin ostat lääkkeitä netistä turvallisesti

Lähtökohtaisesti suosittelen tietenkin ostamaan lääkkeet suomalaisesta apteekista tai verkkoapteekista. Mutta, jos kyseessä…

Valmistautumista synnytykseen – keisarileikkaus vai alatiesynnytys?

Synnytys ja siihen valmistautuminen alkaa kohdallani olla ajankohtaista. Syksyllä koittaa H-hetki. Esikoisen…

Hoitosuositus kosteusvaurioista oireileville ​

Potilaan sairauksien diagnostiikka ja oireiden hoito on tärkeää aloittaa riippumatta siitä, voidaanko…

Apua yläselälle – 1. harjoite

Jos niska tai yläselkä lapaluiden välistä on kipeä, saattaa tästä harjoitteesta olla…