Kevään puutarhavinkit Emilii Dove

Kevään ensimmäiset puutarhaprojektit on vihdoin tehty. Tomaatin siemenet ja valkosipulit istutettu sekä pahimmat rikkaruohot kitketty.

Pari tuntia puutarhassa maata kuoputellessa on puhdasta terapiaa mielelle. Tutkimustenkin mukaan puutarhan hoito edistää terveyttä ja lisää elinvuosia.

Luen parhaillaan Varpu Tavin kirjoittamaa Villiinny kaupunkiviljelijäksi -kirjaa, josta haen hyviä vinkkejä puutarhaani. Erityisesti minua kiinnostaa kirjan osuus yrteistä. Esimerkiksi tilliä pitää ehdottomasti laittaa kasvamaan, koska täällä Englannissa tuoretta tilliä on vaikea loytää kaupasta.villiinny_kaupunkiviljelijaksi

Kirja antaa hyviä ideoita myos parvekeviljelyyn. Vaikka parvekkeella ei ihan koko vuoden tarpeiksi pysty kasviksia tuottamaan, paljon pystyy kuitenkin tekemään. Amppeleissakin voi kasvattaa vaikka mitä!

Kuva Pinterest Virtuaalimartat via Cecilia Rosslee
Kuva Pinterest Virtuaalimartat via Cecilia Rosslee

WC-rullat talteen! Niihin on hyvä istuttaa herneitä ja papuja. Rulla maatuu nopeasti, kun taimet istuttaa multaan. Kokeilin tätä kikkaa viime vuonna ja se toimii erinomaisesti. Härkäpavut ovat helppoja ja vievät vain vähän tilaa, koska ne kasvavat ylospäin. Kasvin kukatkin ovat kauniita.

Kuva www.onehundreddollarsamonth.com
Kuva www.onehundreddollarsamonth.com

Seuraava projekti on istuttaa mansikat tällaiselle puiselle lavalle. Sain pari kesää sitten naapurilta yhden kasvin, joka on nyt aikansa rönsyillyt ja tuottanut noin 30 uutta mansikan alkua. Tänä kesänä toivottavasti saadaan vihdoin marjoja.

Lue Studio55:n vinkit siitä, millainen puutarha on paras mielenterveydelle.

    1. Mun keittiökokemukset ja keitosten laatu on parantunut huomattavasti, kun aloin käyttää tuoreita yrttejä. Suosittelen! Yrttien kasvatus on sieltä helpoimmasta päästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Maitovalmisteet terveydelle neutraaleja tai vähän hyödyksi

Maito on viime aikoina saanut huonoa mainetta. Mutta maito on paljon muutakin…

Kirja: Vinha perä – laihdutuksen myytit ja faktat

Iski ahmimishäiriö – ei ruoan vaan lukemisen suhteen. Olisin voinut lukea ravitsemusasiantuntija…

Lopeta kituuttaminen ja syö tarpeeksi

Tämä juttu on osa 5 kohdan haastetta, jonka tarkoitus on antaa sinulle…

Ravitsemushoitoa alkavaan Alzheimerin tautiin

Alzheimerin tauti voidaan nykyisin todeta entistä aikaisemmin, mutta varhaisvaiheeseen ei ole lääkehoitoa.…