Kirja: Nälkäinen sydän – Parane bulimiasta Emilii Dove

bulimia

Bulimian itsehoito-opas auttaa ymmärtämään tunteita syömishäiriön taustalla. Suomalaisten syömishäiriöasiantuntijoiden kirjoittama itsehoito-opas Nälkäinen sydän – Parane bulimiasta tarjoaa tietoa ja välineitä kaikille syömisen ongelmien kanssa kamppaileville ja heitä auttaville.

Bulimiaa sairastaa tutkimuksen mukaan 2 % suomalaisista naisista ja 0,1 % miehistä. Todellisuudessa luku on huomattavasti suurempi sillä terveydenhuolto tunnistaa alle kolmanneksen bulimiaa sairastavista.

Bulimia eli ahmimishäiriö on ongelma, jonka kanssa moni kamppailee pitkään itsekseen. Tämä itsehoito-opas auttaa ymmärtämään, mistä bulimiassa on kyse ja kuinka toimia muutosten aikaansaamiseksi. Kirja tarjoaa paranemisohjelman, jonka avulla on mahdollista päästä irti bulimisista käytös- ja ajatusmalleista. Kirjassa esitellään käytännössä toimiviksi todettuja keinoja, jotka vähentävät oireilua ja lisäävät itsetuntemusta. Syömiskäyttäytymisen ja siihen vaikuttavat tunne-elämän vaikeudet voi saada hallintaan tekemällä kirjan harjoituksia.

Kirja sopii itsehoito-oppaaksi tai sitä voi käyttää ohjatusti terapeutin tai hoitoryhmän kanssa muun hoidon osana. Kirja on tarkoitettu kaiken ikäisille henkilöille, jotka sairastavat bulimiaa sekä heidän ystävilleen ja läheisilleen. Lisäksi kirjaa voivat hyödyntää työssään terveydenhuollon ammattilaiset.

Nälkäinen sydän – Parane bulimiasta
Pia Charpentier, Riikka Viljanen, Anna Keski-Rahkonen
1. painos 2016, 200 sivua, nidottu, Duodecim

  1. Termeistä: bulimia ei ole ahmimishäiriö, nämä ovat kaksi eri syömishäiriötä. Bulimiassa ahmimisen jälkeen ruuasta pyritään pääsemään eroon oksentamalla/laksatiiveilla/pakonomaisella liikkumisella. Ahmimishäiriössä ei – se on englanniksi BED eli binge eating disorder. Korjaisitko tuon yhden virkkeenalun tekstistäsi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Välimeren ruokavalion ja ADHD:n välillä selvä yhteys

Välimeren ruokavalion ja ADHD:n välillä on havaittu mielenkiintoinen yhteys. Tutkimus ei todista…

Helpot kvinoa-kauravohvelit

Kauralättyjä ja kauravohveleita on helppo tehdä, mutta jos haluat vaihtelua, kokeile kvinoaa. Näistä…

Helppo kvinoapizza

Vehnäjauhot eivät ole sieltä terveellisimmästä päästä, joten kannattaa kokeilla kvinoapizzaa. Helppo ja…

Terveellinen ja maukas lisuke kikherneistä

Palkokasvit, kuten pavut ja herneet ovat edullisia, herkullisia ja ravitsevia proteiinin lähteitä.…