Kirjavinkkinä omakohtainen kokemus lihavuusleikkauksesta Emilii Dove

Voiko painoa hallita -kirjassa Sari Järn opastaa oman tarinansa avulla muitakin löytämään avaimia onnistuneeseen painonhallintaan. Kirjasta voit saada apua varsinkin jos mietit, olisiko lihavuusleikkaus sinulle oikea ratkaisu. Sarille se oli. “Pelastin itseni itseltäni!”

voiko painoa hallita

Kevättalvella 2011 Sarista ei enää tuntunut siltä, että lihavat ovat leppoisia. Henkeä ahdisti, kävellessä piti pysähtyä huilaamaan vähän väliä ja monet pienet vaivat saivat juoksemaan lääkärissä. Kun kainalossa oleva kiusallinen pahkura ilmeni rasvaksi, istui lääkärin vastaanotolla vakava nainen.

Vuosikausien jojoilun päättäminen lihavuusleikkauksella tuntui ainoalta ja parhaalta vaihtoehdolta. Lokakuussa 2011 sairaalasta tuli kirje: potilas on asetettu leikkausjonoon. Elokuussa 2012 Kuopion yliopistollisen sairaalan sängyssä makasi helpottunut pullukka. Vuosi myöhemmin, syksyllä 2013 kiloja oli nelisenkymmentä vähemmän.

Kirja sisältää omakohtaisten kokemusten lisäksi tutkittua tietoa lapsuuden merkityksestä painonhallinnalle, miten syömishäiriöt syntyvät, mitkä ovat painonhallinnan vaaravuodet, miten painoa voi hallita, asiaa lihavuusleikkauksesta sekä ohjeita leikkauksen jälkeisestä ravinnosta.

voiko painoa hallita sisältö
Kirjan sisällys. Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Vältä painonhallinnassa näitä virheitä

Tämä juttu on osa 5 päivän haastetta, jonka tarkoitus on antaa sinulle…

Melatoniinia iäkkäille, ei lapsille

Markku Partinen Terveystoimittajien luennolla. Melatoniini saatavana ravintolisänä. Ei kannata antaa lapsien unettomuuteen,…

Kuitu lisää kylläisyyden tunnetta

Terveystieteiden maisteri Kristiina Juvosen ravitsemustieteen väitöstutkimus osoitti, että ravintokuiduilla ja ruoan rakenteella…

Protaus – panostusta proteiineihin

Olen viime aikoina kiinnittänyt yhä enemmän huomiota proteiinin saantiin. Niinhän se oli,…