Koirat hihnaan leikkipuistoissa Emilii Dove

En halua leimautua koiravihaajaksi, vaikka niin tässä saattaa käydä. Totta on, että viime aikoina en ole koiria rapsutellut, vaan pikemminkin häätänyt loitommalle.

Mutta en minä koiria vihaa. Enkä niiden omistajia.

Kuva Flickr by jpctalbot
Kuva Flickr by jpctalbot

Monet koiranomistajat eivät kuitenkaan tunnu hoksaavan, että lapsi voi olla koiralle allerginen. Puistossa piskit ravaavat vapaina, vieressä on lasten leikkikenttä. Kun lähelle tulee koira, vaistomaisesti suojelen kaksivuotiasta poikaani. Omistaja yleensä sanoo, ettei se mitään tee, se on kiltti koira.

Tilanne menee usein niin nopeasti ohi, etten ehdi sanoa mitään. Mielessäni kuitenkin mietin:”Tuliko mieleesi, että lapsi voisi olla allerginen koiralle. Juuri nyt ei huvittaisi tehdä sairaalareissua, kun tänään olisi vähän muutakin tekemistä.”

Kerran sinne sairaalaan päädyttiin, kun pojan silmä turposi umpeen. Eikä hän ollut edes kosketuksissa koiran kanssa, samassa talossa kylläkin. Reaktio tuli siitäkin, kun lapsi upotti kätensä koiran vesikuppiin ja kosketti kasvojaan. Iho lehahtaa punaiseksi ja muistuttaa nokkosihottumaa. Oireet tulevat nopeasti, mutta onneksi myös helpottavat nopeasti. Ei niitä silti turhaan halua pikkuista ärsyttämään.

Onhan se silti niinkin, että tuntematon, kilttikin koira on arvaamaton yhdistelmä lapsen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Iän karttuessa verensokerin vaihtelun riski kasvaa – Tarkkaile näitä oireita

Normaaliin vanhenemiseen liittyy monia sokeriaineenvaihdunnan muutoksia, jotka lisäävät diabeteksen kehittymistä. Merkittävin muutos…

Kukkakaalikeitto

Tänään piti olla vuoden ensimmäinen spinning-päivä, mutta väliin jäi. Poikamme opettelee juuri…

Tutkittua tietoa magneettikoruista

Terveystoimittajana saan päivittäin lukuisia tiedotteita sähköpostiini. Ne ovat usein hyödyllisiä ja käyttökelpoisia,…
unikoulu

Eikö yksivuotias nuku läpi yön? Ei syytä huoleen

Uni on meille kaikille tärkeää. Vauvat oppivat hyvät unenlahjat rutiineilla, joita noudatetaan…