Kosteusvoidetta kaikille yli 60-vuotiaille Emilii Dove

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-elderly-lady-preparing-breakfast-cereal-happy-pouring-milk-looking-camera-image40569636
Onko tuttua? Iho ohenee ja kuivuu helpommin kuin nuorena. Iho voi tuntua jopa paperiselta. Kaikkien yli 60-vuotiaiden kannattaisikin kosteuttaa ihoaan säännöllisesti perusvoiteella.

Yksi tai kaksi rasvauskertaa päivässä pitäisi riittää. Yhdellä rasvauskerralla aikuisen koko ihon voiteluun kuluu noin 30 g voidetta eli noin kaksi ruokalusikallista.

Toisin kuin usein ajatellaan, vesi ei kuivata vaan kosteuttaa ihoa. Iho kannattaa rasvata heti peseytymisen jälkeen ihon ollessa vielä kostea, jotta kosteus sitoutuu iholle.

Hyväkuntoistakin ihoa kannattaa hoitaa, sillä se ennaltaehkäisee mahdollisilta iho-ongelmilta. Hyväkuntoisen ihon perushoito on helpompaa kuin tulehtuneen tai ärtyneen ihon parantaminen.

Erityisesti jalkojen ihon hoito on tärkeää haavojen ehkäisemiseksi. Jos iho kuivuu liikaa, se halkeilee. Ärtyneenä iho on myös alttiimpi infektioille, joita voivat aiheuttaa sienet, bakteeit ja virukset.

Hyvän tehohoidon kuiville jaloille saa, kun levittää jalkoihin reilusti rasvaa ja panee puuvillasukat jalkaan yöksi. Voidetta ei kuitenkaan kannata laittaa varvasväleihin, sillä se voi edesauttaa jalkasienen kasvua.

Perusvoidetta voi käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen, kuten kasvojen puhdistuksessa, meikin poistossa sekä kosteuttavana kasvonaamiona. Voide valitaan ihon kunnon sekä oman mieltymyksen mukaan.

Kasvoille sen sijaan kannattaa valita kosteuttajaksi kosmeettinen voide perusvoiteen sijaan. Kasvovoiteet ovat perusvoidetta ohuempia, hienojakoisempia ja sisältävät tehoaineita. Toisaalta, mieluummin perusvoidetta kuin ei lainkaan voidetta.

Lääkärin puoleen kannattaa kääntyä, jos iho on tulehtunut tai jos itsehoito ja rasvaus kahdesti päivässä ei auta iho-ongelmaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Valmistautumista synnytykseen – keisarileikkaus vai alatiesynnytys?

Synnytys ja siihen valmistautuminen alkaa kohdallani olla ajankohtaista. Syksyllä koittaa H-hetki. Esikoisen…

Mustikasta kotitekoinen kasvonaamio

Metsät on nyt mustikkaa pullollaan. Pakastamisen ja piirakoiden teon lisäksi sitä voi…

Raskaana? Vältä listerian riskielintarvikkeita!

“Mitä ruokia raskauden aikana pitääkään välttää? Entä mitä vitamiineja kannattaisi ottaa?” Hyvä…

Tunnetko lääkkeesi?

Minä olen proviisori. Olen helpoiten tavoitettava terveydenhuollon ammattilainen. Olen avain kaikkeen lääkkeistä…