Kotimainen, hormoniton vaihtoehto intiimikuivuuteen Emilii Dove

Kaupallinen yhteistyö

Jopa puolet vaihdevuosi-ikäisistä suomalaisnaisista ei hae hoitoa oireisiin. Vaihdevuosioireita kannattaa kuitenkin hoitaa, sillä hoitamattomana ne eivät ainoastaan huononna naisten elämänlaatua vaan lisäävät myös kustannuksia sekä yhteiskunnalle että naisille itselleen.
Jotkut alapään ongelmat, kuten kuivuus, eivät kuitenkaan ole vain vaihdevuosi-ikäisten vaiva. Esimerkiksi imetys ja tietyt lääkkeet, kuten e-pillerit ja aknelääkkeet voivat kuivattaa intiimialuetta.

Tunnetko oireet?

Vaihdevuodet alkavat yleensä 45 ja 55 ikävuoden välillä. Yleisimmät oireet eli kuumat aallot, hikoilu, väsymys, mielialan vaihtelut ja emättimen kuivuus saattavat hankaloittaa vaihdevuosi-ikäisten naisten arkea. Joka viidennellä oireet ovat todella voimakkaita, kun taas toinen viides ei saa juuri mitään oireita.

Kuumien aaltojen on ajateltu kestävän tavallisimmin noin 2-5 vuoden ajan, mutta tiedelehti JAMA:ssa julkaistun tutkimuksen mukaan kuumat aallot voivat kestää yli 7 vuotta.

Yleisimmät vaihdevuosioireet ovat hyvin naisten tiedossa. Vaihdevuosiin liittyy kuitenkin paljon oireita, joita ei ehkä osata yhdistää menopaussiin. Näitä ovat esimerkiksi nivelongelmat, epämääräiset säryt sekä virtsatieinfektion kaltaiset oireet, kuten kirvely ja virtsankarkailu.

Emättimen kuivuus yleistä

Vaihdevuosien aikana estrogeenin tuotanto vähenee, mikä voi aiheuttaa mm. emättimen kuivuutta. Tästä oireesta kärsii lähes puolet yli 50-vuotiaista, vaihdevuodet läpi käyneistä naisista.

Jos emättimen kuivuutta ei hoideta, se voi aiheuttaa arkuutta, kirvelyä, kipua seksin aikana sekä infektioita. Myös toistuvien virtsatietulehdusten riski voi kasvaa.

Tähän vaivaan hakee hoitoa vain noin joka neljäs oireilevista naisista. Hormonivalmisteet ovat tehokkaita, mutta ne eivät sovi kaikille. Vasta-aiheita ovat esimerkiksi emättimen tai kohdun sairaus, rintasyöpä, alttius veritulppiin ja maksasairaus.

Näin helpotat emättimen kuivuutta

Suomalainen yritys Aromtech Oy on kehittänyt emättimen kuivuutta helpottavan Membrasin valmisteen. Membrasin Vaginal Vitality Cream on hormoniton voide, joka on tarkoitettu emättimen ja ulkosynnytinten kuivuuden hoitoon ja ylläpitämään limakalvon terveyttä. Sillä saa nopean avun oireisiin.

membrasin

Voide sisältää tyrniöljyä, maitohappoa ja hyaluronaattia. Voide vaikuttaa siis kolmella tavalla:

  1. Tyrniöljy parantaa ja suojaa limakalvoja ja intiimialueen herkkää ihoa
  2. Maitohappo ylläpitää normaalia pH-tasapainoa
  3. Hyaluronaatti lisää kosteutta

Voidetta käytetään kerran vuorokaudessa, mielellään iltaisin ennen nukkumaanmenoa,  jolloin voide pysyy parhaiten käyttöalueella ja mahdollisesta voiteen lievästä valumisesta aiheutuva haitta on vähäisin. Lisää tietoa tuotteen käytöstä löytyy Membrasin-kotisivun usein kysyttyä palstalta.

Membrasin voiteella tehty tutkimus osoitti, että 84 % tutkimukseen osallistuneista sai avun intiimikuivuuteen liittyviin oireisiin. Tutkimus julkaistaan Berliinin EMAS-kokouksessa ja Maturitas-lehdessä kesäkuussa.

Alapään hoidossa kannattaa noudattaa muutamaa nyrkkisääntöä. Paikat kannattaa pitää puhtaana, mutta liiallista pesua tulisi välttää. Vesipesu kerran päivässä hoitaa homman. Saippuaa tai pesuaineita ei tarvita, mutta jos kuitenkin käytät, valitse tuote, jonka pH on alle 7. Esimerkiksi Membrasin voiteella pesun voi hoitaa.

Hajusteeton Membrasin Vaginal Vitality Cream on Suomessa kehitetty ja valmistettu voide. Se soveltuu kaikenikäisille naisille, myös nuorille, joille intiimikuivuutta voivat aiheuttaa mm. lääkkeet, stressi ja imetys. Membrasin intiimivoide on saatavana apteekista.

Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Valioravinto Oy:n kanssa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Älä anna lapselle karkin näköisiä vitamiinivalmisteita

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi lasten vitamiinivalmisteista pitää tehdä karkkeja tai karkin…

Hammaslankaa ennen pesua

Käytätkö hammaslankaa? Entä käytätkö sitä ennen vai jälkeen hampaiden pesun? Hammasvälit kannattaa…
tyrniöljy

Terve iho ja limakalvot: Löytyykö kuivuuteen helpotus sisäisesti?

Kaupallinen yhteistyö Terveet limakalvot muodostavat tehokkaan suojan monessa kehon osassa: silmissä, suussa,…

Seksiä raskausaikana ja sen jälkeen

Olisikohan tässä aihe, josta liian usein vaietaan? Siihen viittaa ainakin Väestöliiton Seksuaaliterveysklinikan…