Kukkakaalikeitto osa 2 Emilii Dove

Edellinen tekemäni kukkakaalikeitto oli niin ihanan täyttävää ja hyvää, että halusin tehdä sitä lisää. Tällä kertaa kaapista tosin löytyi hieman eri aineksia.

Käytin keittoon edellisiltana uunissa paahtamani kukkakaalin jämät. Kukkakaalin paloja, valkosipulia ja pinjansiemeniä uunivuokaan, hiukan rypsiöljyä päälle. Reilu puoli tuntia 200 asteisessa uunissa. NAM!

Keittoon pilkoin ensin sipulin, jota kuullotin muutaman minuutin. Päälle iso peruna ja kolme palsternakkaa pilkottuina sekä kourallinen vihreitä linssejä. Vettä vielä niin, että ainekset melkein peittyvät. Sekaan mausteita ja yrttejä. Lopuksi päälle vielä ne kukkakaalit valkosipuleineen päivineen.

15-20 minuuttia kevyttä kiehuttelua riittää. Soseuta sauvasekoittimella ja nauti leivänpalan kera. Kyllä, leivän! Olen vähentänyt gluteenipitoisten ruokien käyttöä, mutta en täysin kokonaan. Ja keittolounaan kanssa leipä on niin ihanan hyvää. Minulla on gluteenittomuuteen ihan pätevä syykin, mutta siihen aiheeseen voidaan palata joskus myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Ei tekosyitä liikkumattomuudelle

Liikunnalla ei ollut järin hyvä viikko. Yhden tutkimuksen mukaan siitä ei ole…

Terveellinen ja maukas lisuke kikherneistä

Palkokasvit, kuten pavut ja herneet ovat edullisia, herkullisia ja ravitsevia proteiinin lähteitä.…

Vinkkejä työpisteen ergonomiaan

Muista venyttely! Näppäinoikotiet tai pikanäppäimet vähentävät hiiren käyttöä. Esimerkiksi näppäinyhdistelmä CTRL +…

Kädet lämpiminä: elektroniset lämpökäsineet testissä

Kaupallinen yhteistyö Ehkä paras koskaan testaamani tuote: lämpösormikkaat. Joululahjaostoksille vinkki, joka kirjaimellisesti…