Kyleena on pienin matala-annoksinen hormonikierukka Emilii Dove

raskaudenehkäisy

Suomessa valmistettu Kyleena sisältää levonorgestreelia, kuten muutkin hormonikierukat. Päivittäin vapautuva lääkeannos on kuitenkin pienin verrattuna muihin hormonikierukoihin. Itse kierukka on myös pienin saatavilla oleva T-kirjaimen muotoinen laite, joka asennetaan kohtuun. 

Kyleena sopii nuorille, synnyttämättömille naisille. Sen vaikutusaika on viisi vuotta, minkä jälkeen se pitää poistaa tai vaihtaa uuteen. Hormonikierukan teho vastaa sterilisaatiota, mutta hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen jälkeen hedelmällisyys palautuu ikää vastaavalle tasolle.

Hormonikierukalla on erinomainen ehkäisyteho ja lisäksi kuukautisvuotoa vähentävä vaikutus. Vuoden käytön jälkeen niukka, epäsäännöllinen vuoto oli yleistä, ja täysin vuodottomia on yksi kymmenestä käyttäjästä. Koska Kyleena on pieni, sen asentamiseen liittyy vähemmän vaikeuksia ja kiputuntemuksia kuin muiden hormonikierukoiden asentamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Voiko geneerinen lääke toimia paremmin kuin brändätty?

Yhdysvaltalaisen kohorttitutkimuksen mukaan ainakin kolesterolia alentavien statiinien osalta näyttäisi olevan niin, että…

Masennus ja masennuslääkkeet heikentävät miestenkin luita

Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa saatiin selville, että toistuvat masennusjaksot ja masennuslääkkeiden käyttö ovat…

Lääkekorvauksiin tulee 50 euron alkuomavastuu

Lääkkeiden Kela-korvaukset uudistuvat 1.1.2016. Käyttöön otetaan uusi 50 euron alkuomavastuu. Se koskee…

12 tunnin päiväpaasto hillitsee painonnousua

Nyt on mielenkiintoinen tutkimus! Tämä on tehty hiirillä, mutta antaa hyvän kuvan…