Kylvetä kuivaa ihoa Emilii Dove

Toisin kuin usein ajatellaan, vesi ei kuivata vaan kosteuttaa ihoa. Allergia- ja astmaliiton mukaan kuivaa ihoa tulisi kylvettää pitkillä, vähintään 15 minuutin kylvyillä.

kuva iStock

– Hemmotteluhetki kädenlämpöisessä vedessä rentouttaa ja hoitaa samalla ihoa. Kylpyveteen lisätty loraus öljyä tehostaa kosteuttavaa vaikutusta. Kesältä jääneet ohuemmat voiteet toimivat suihkusaippuana, ohjeistaa allergianeuvoja Marjo Tähtinen Allergia- ja astmaliitosta.

Iho kannattaa rasvata heti peseytymisen jälkeen ihon ollessa vielä kostea, jotta kosteus sitoutuu iholle. Kevyet kesävoiteet on nyt hyvä vaihtaa talvea varten paksumpiin tuotteisiin. Yksi ehdoton suosikkini on kauraa sisältävä A-derma-sarjan Exomega Cream DEFI -voide.

Erityisesti lasten ja iäkkäiden ohut iho on koetuksella talvella. Kylmä ilma, tuuli ja alentunut sisäilman kosteus tuntuvat ja näkyvät iholla. Kuiva iho kutisee. Raapiminen lisää kutinaa ja lopulta se voi rikkoa ihon. Rikkoutunut iho tulehtuu helposti.

Lääkärin puoleen kannattaa kääntyä, jos iho on tulehtunut tai jos rasvaus kahdesti päivässä ei auta. Silloin kyseessä voi olla atooppinen ihottuma, jota hoidetaan lääkärin määräämillä lääkevoiteilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Teknologia tuli rakkolaastariin

Tuskailut rakkolaastarin kiinnittymisen  kanssa voi nyt unohtaa, sillä uuden sukupolven laastarit ovat täällä.…

Maailman Mielenterveyspäivä: Anna lapselle huomiota ja halauksia

– Jokainen lapsi tarvitsee huomiota, hoivaa ja halauksia. Mielenterveyttä voidaan edistää opettamalla…

Pesuainekapseleista voimakkaita myrkytysoireita

Pyykinpesuainekapselit ovat aiheuttaneet voimakkaita myrkytysoireita yksittäisillä pikkulapsilla. Kapselit voivat muistuttaa karkkeja tai…

6 vinkkiä: Näin säästät lääkekuluissa

Lääkkeiden hinnat ovat laskeneet, mutta voisiko lääkekuluissa säästää vielä enemmän? Tässä kuusi…