Lääkkeet lapsen nähden vai salaa? Emilii Dove

Vanhempien ei kuulemma pitäisi ottaa lääkkeitään lasten nähden. Näin neuvotaan British Journal of General Practice -tiedelehdessä. Tämä on juuri tyypillistä touhua briteissä. Paikassa, joka rankkasateita ennemmin hukkuu erilaisiin terveys- ja turvallisuusmääräyksiin.

Rohkenen siis olla eri mieltä. Lasten pitää oppia myös lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä. Näin kasvatetaan järkeviä ja vastuullisia lääkkeiden käyttäjiä.

Lähteeni mukaan kaksi-kolmevuotiaat saavat 10 kertaa todennäköisemmin lääkeainemyrkytyksiä kuin alle yksivuotiaat. Tutkijat sanovat, että ainakin osittain syynä on lasten kova matkimisvietti.

Otti lääkkeet sitten lasten nähden tai salaa, tulisi ne joka tapauksessa säilyttää lapsen ulottumattomissa, mielellään lukkojen takana. Tämänkin takia olen sitä mieltä, että lapselle on parempi heti pienestä pitäen opettaa lääkkeiden oikeaa käyttöä.

Oiva apu tähän on Itä-Suomen yliopiston Lääkekasvatus-sivusto. Ilokseni huomasin, että sivu tullaan uudistamaan tammikuun alussa. Tässä linkki vanhaan sivustoon: www.uku.fi/laakekasvatus ja tässä uuteen, Fimean ylläpitämään sivuun: www.laakekasvatus.fi.

Miten teidän perheessä lääkkeet otetaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Syksy on hyvä aika aloittaa siedätyshoito

Siitepölyallergisen siedätyshoito kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen seuraavan siitepölykauden alkua. Siedätyshoito tulisi…

Lääkkeitä netistä eurooppalaisella lääkemääräyksellä

Kirjoitin aiemmin tänä vuonna jutun, miten ostaa lääkkeitä turvallisesti netin kautta. Suosittelen…

Muovipussilla uusi elämä

Imukuppia käytetään noin 5 % synnytyksistä, eikä sen käyttö ole haitallista lapselle tai…

Äännekoulu: Lapsen äännevirheet voi korjata kotona

Äännevirheen korjaaminen vaatii säännöllistä harjoittelua. Harjoittelun tulee olla hauskaa ja motivoivaa. Hyvillä…