Laihdutusvalmisteesta löytyi lääkeaineita Emilii Dove

Yhdysvaltain lääkeviranomainen FDA varoittaa ostamasta tai käyttämästä Jimpness Beauty Fat Loss kapseleita. Laboratoriossa tehdyn analyysin mukaan valmiste sisältää sibutramiinia, sildenafiilia ja fenoliftaleiinia. Tuotetta markkinoidaan painonpudotukseen ja se on myytävillä myös Eurooppalaisilla nettisivustoilla.

Valmisteen käyttäminen tulisi siis lopettaa välittömästi.

jimpness_beauty

Laihdutuslääke sibutramiini menetti vuonna 2010 myyntilupansa Euroopassa, koska se lisää sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä. Lääkkeen haitat ovat siis hyötyjä suuremmat.

Ei ole muuten ensimmäinen kerta, kun sibutramiinia löydetään luontaistuotteesta. Isossa-Britanniassa laihdutukseen tarkoitetusta rohdosvalmisteesta Herbal Xenical löydettiin myös samaa, kiellettyä lääkeainetta, jota oli yli kaksinkertainen määrä verrattuna myyntiluvan menettäneeseen reseptivalmisteeseen.

Sildenafiili taas on Viagran vaikuttava aine ja sitä käytetään tunnetusti erektiohäiriöiden hoitoon.

Kolmas tuotteessa ollut aine, fenoliftaleiini on väriaine, jota käytetään muun muassa pH-indikaattorina. Sitä on muinoin käytetty myös laksatiivina, kunnes todettiin että se ei välttämättä olekaan turvallinen eikä tehokas.

Aiemmin tällä viikolla The New York Times kertoi kanadalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan kolmasosa rohdosvalmisteista ei sisällä sitä mitä pitäisi. Täytteeksi on sen sijaan jauhettu riisiä, soijapapuja tai viljoja.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että luontaistuotteisiin pitäisi soveltaa samankaltaista lainsäädäntöä kuin lääkkeisiin. Purkissa pitää olla sitä, mitä etiketti sanoo. Ei enempää, eikä vähempää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Sinkkiä lääkekaappiin flunssan varalle

Sinkkiasetaatti-imeskelytabletit voivat lyhentää flunssan oireita ja kestoa kolme päivä. Näin kertoo tuore,…
D-vitamiini

Dementiaan sairastumisen riski tunnistettavissa

Tutkijoiden kehittämä uusi työkalu auttaa tunnistamaan oireettomien ikääntyvien joukosta ne, joilla on…

Etsi vaihtoehtoja tunnesyömiselle

Tunteilla on merkittävä rooli syömiskäyttäytymisessä ja painonhallinnassa. Negatiivisten tunteiden säätely syömisen avulla…

PainCatcher – Sovellus auttaa kivun hoidossa

PainCatcher on uusi internet- ja älypuhelinsovellus, joka auttaa selvittämään ja arvioimaan kiputuntemuksia.…