Lasten oma luonnonkosmetiikka sopii atoopikolle Emilii Dove

Kaupallinen yhteistyö

Naturativ2

Lapsilla yleinen iho-ongelma on yksinkertaisesti kuiva iho. Jos kuivaa ihoa ei hoida, se voi ärtyä ja punoittaa. Raapiminen tietenkin vielä pahentaa tilannetta, mutta pelastus löytyy hyvästä kosteusvoiteesta.

Atooppisen ihon merkkejä ovat kuivuuden lisäksi punoittavat laikut, ihon hilseily ja kutina. Rauhoittuakseen atooppinen ihottuma voi vaatia muutaman päivän kuuria kortisonivoidetta, jonka käyttöä ei kannata pelätä. Oikein käytettynä kortisonivoide on turvallinen ja tehokas.

Perusvoidetta ja lääkevoidetta ei laiteta samanaikaisesti samalle ihoalueelle. Niiden käytön välillä pidetään vähintään tunnin tauko. Säännöllisellä perusrasvauksella atooppinen iho kuitenkin pysyy paremmin kunnossa ja näin voi jopa välttyä kortisonivoiteen tarpeelta.

Lapsen ihoa ei tarvitse rasvata, ellei siihen ole erityistä tarvetta. Kuiva iho ja ihottumat ovat selviä rasvauksen tarpeita.

Ennen lääkärille menoa kannattaa kuivaa ihoa tai ihottumaa parannella pari viikkoa kotikonstein kaksi kertaa päivässä rasvaamalla. Poikkeuksena on ihottuma, joka sormella tai juomalasilla painaessa pysyy punaisena. Tällöin kyseessä voi olla meningokokki eli aivokalvontulehdus ja lapsi on vietävä heti lääkäriin.

Miten löytää sopiva kosteusvoide?

Lasten ihoon pätee sama kuin aikuisten: joskus pitää testata montaa tuotetta ennen kuin löytää sen sopivimman. Voidetta ei tarvitse säännöllisesti vaihtaa, kun sopiva tuote on kerran löytynyt.

Meidän perheessä on viime aikoina rasvat tulleet tutuiksi, kun kaksivuotiaan ihoa on voideltu ahkerasti. Lääkärikin luuli atooppista ihoa ensin sieni-infektioksi, mutta kun lääkevoide teki ihottuman vain pahemmaksi, päästiin oikeaan diagnoosiin. Sopivan kosteusvoiteen käytön myötä ihottuma rauhoittui nopeasti.

Mutta aika montaa voidetta olemme saaneet kokeilla. Valinnanvaraa on ollut runsaasti, sillä mieheni työskentelee lääke- ja kosteusvoiteita kehittävässä ja valmistavassa lääkeyrityksessä.  

Naturativ1

Yksi parhaista meillä käytössä olleista voiteista oli kuitenkin Naturativin 100% luonnonkosmetiikkaa oleva vartalovoide vauvoille. Tämä kosteusvoide sopii kuivalle, ärtyneelle ja punoitukseen taipuvaiselle iholle, toisin sanoen atooppiselle, herkälle ja ongelmalliselle iholle.

Voide on miellyttävän tuntuinen, levittyy helposti eikä jätä ihoa tahmeaksi. Mieto tuoksu on hyvä, vaikka varsinaista hajustetta voiteessa ei ole.

Valmistajan ilmoittama koostumus ja ainesosien vaikutukset kosteusvoiteessa:

  • Auringonkukkaöljy – pehmentää ja tasoittaa, vähentää tulehdusta ja normalisoi
  • Soijaöljy – vahvistaa luonnollista suojaavaa ihokerrosta
  • Puuvillansiemenöljy – rauhoittaa ja elvyttää ärtynyttä ihoa
  • Oliiviöljy, sisältää E-vitamiinia – rauhoittaa, suojaa, kosteuttaa
  • Oliivinlehtiuute – torjuu vapaita radikaaleja, tulehdusta estävä ja rauhoittava
  • Mimosan, Jojoban ja Auringonkukan kasvivahojen uute – suojaa nestehukalta, tasoittaa ihoa
  • Glyseriini – rauhoittaa, kosteuttaa
  • Prebiootti – auttaa palauttamaan hyödyllisen bakteeriflooran iholla
  • Luonnon E-vitamiini – antioksidantti.

Naturativin vauvojen ja lasten Sweet-sarja on NaTrue-sertifioitu, hypoallergeeninen ja dermatologisesti testattu. Tuotteet on suunniteltu yhteistyössä lastenlääkäreiden ja ihotautilääkäreiden kanssa. Sarjaan kuuluu myös kylpyöljy, shampoo ja puhdistusgeeli, vartalovoide odottavalle äidille, aurinkosuojaemulsio kasvoille ja vartalolle sekä voide vaippaihottumaan.

Vaippaihottumaan tarkoitettua voidetta voi käyttää myös ennaltaehkäisevästi erityisesti kuumalla ilmalla ja lapsen ripuloidessa. Voide auttaa muissakin ihoärsytyksissä esimerkiksi kaulalla, käsissä ja jaloissa.

Sweet-sarja on kehitetty erityisesti vauvoille ja lapsille, mutta se sopii tietenkin myös koko perheelle vauvasta vaariin. Tuotteita myydään apteekeissa ja Naturativ-verkkokaupassa.

Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Adesso Nutraceuticals Oy:n kanssa.

Lue myös Atooppinen ekseema – osaatko rasvata oikein?

1 kommentti
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

10 kysymystä lasten korvatulehduksesta

Mikä aiheuttaa välikorvatulehduksen? Pienen lapsen immuniteetti ei ole vielä ehtinyt kypsyä, joten…
raudanpuute

Näin valitset oikean rautalisän

Kaupallinen yhteistyö Rautaa sisältävien ravintolisien kanssa saa olla tarkkana. Markkinoilla on valmisteita…

Liikkumattomuus riski lasten sydänterveydelle

Parempi kestävyyskunto, runsas vapaa-ajan liikunta ja vähäinen kehon rasvakudoksen määrä ovat yhteydessä…

Näin saat lapsen ottamaan lääkkeensä

Lääkkeen ottamisesta ei voi lapsen kanssa neuvotella, koska lääke on otettava. Vauvoille…