Maailman Mielenterveyspäivä: Anna lapselle huomiota ja halauksia Emilii Dove

– Jokainen lapsi tarvitsee huomiota, hoivaa ja halauksia. Mielenterveyttä voidaan edistää opettamalla mielen hyvinvoinnin taitoja kaikille lapsille jo pienestä pitäen, Suomen Mielenterveysseuran lasten ja nuorten mielenterveystyön johtaja Marjo Hannukkala sanoo.

Nina2

Parhaiten lasten mielenterveystaitoja vahvistetaan päivittäisissä kohtaamisissa ja yhdessäolossa. Asioilla, jotka ehkä tuntuvat pieniltä ja arkisilta, on suuri merkitys lasten mielen hyvinvoinnin rakentamisessa.

Lapsuudessa saadut mielen hyvinvoinnin taidot kannattelevat lasta ja ovat käytössä olevia vahvuuksia myös nuoruudessa ja aikuisuudessa.

Ammattitaitoinen aikuinen ohjaa ja opettaa lapsille empatian, tunne- ja vuorovaikutustaitojen sekä selviytymiskeinojen harjoittelua.  Mielenterveys vahvistuu, kun yhteisesti jaetaan niin hyvän mielen kokemuksia kuin huolta ja murhettakin.

Perjantaina 10.10. vietetään Maailman Mielenterveyspäivää ja tänä vuonna Suomen Mielenterveysseurassa kohdistetaan huomio erityisesti esikoulu- ja alakouluikäisten hyvinvoinnin edistämiseen. 

Kuva Liisa Takala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

7 vinkkiä lapsen vastustuskyvyn parantamiseen

Kaupallinen yhteistyö “Lapsi ei paljoa tarvitse” ja “vähempi on parempi” -sanonnat pätevät…

Erkaantuneet vatsalihakset aiheuttavat pömppövatsan

Diastasis recti eli vatsalihasten erkaantuma on lähinnä synnyttäneitä naisia koskeva ongelma, jonka…

Uudet elvytysohjeet korostavat rintakehän painelua

Uudet Euroopan Elvytysneuvoston (European Resuscitation Council, ERC) suositukset perustuvat ERC:n tekemään kirjallisen…

Uusi terveysaiheinen blogiportaali avattu

  Antidootti.fi on uusi blogiportaali, jonka tavoite on tuoda esiin terveyteen ja…