Mitä tänään syötäisiin? Emilii Dove

Kotiruokaa.

Maanantai     Makaronilaatikkoa ja parsakaalia
Tiistai            Kanaa & riisiä ja ruusupapuja pihalta
Keskiviikko   Minä olen iltatöissä, joten muut syövät jämiä.
Torstai          Tortillat lihalla ja runsaasti erilaisia kasviksia
Perjantai       Kylmäsavulohipasta ja punajuurta
Lauantai        Englantilainen fish pie ja taas ruusupapuja
Sunnuntai     Pasta carbonara ja oman maan tomaatteja

Terveellistä kotiruokaa, joka päivä.

Tykkään laittaa ruokaa, tuoreista aineksista, itse alusta alkaen. From scratch.
Meillä yhdistellään suomalaisia ja englantilaisia perusruokia, mutta sekaan mahtuu myös paljon makuja maailmalta. Viikonloppuisin laitetaan poika petiin ja syödään miehen kanssa kaksin jotain fiinimpää.

Tänään oli siis makaronilaatikkoa. Mahtavaa!
Monet käyttämäni reseptit löytyvät Otavan Kotiruoka-kirjasta, joka on jo yli satavuotias. Oma nidokseni on kohta sekin parikymppinen. Luotettava ja aina avulias.

Kaapissa kirjan lisäksi pidän listaa tarvikkeista, joita seuraavalla Suomen reissulla ostan.
Fazerin sinistä ja salmiakkia ei tarvitse listalle kirjoittaa – ne muistaa muutenkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Mietitkö ympäristöä ja ihmisoikeuksia lääkettä ostaessasi?

Duodecimissa oli Fimean ylilääkäri Annikka Kalliokosken hyvä kirjoitus otsikolla Mietitkö ympäristöä ja…

Miksi tiukka dieetti on huono idea?

Erittäin niukkaenerginen dieetti (ENED) ei vain yksinkertaisesti kannata. Eräässä katsausartikkelissa todetaan, että…

Leikkipuistoja ikäihmisille

Eräs lukija pyysi minulta vinkkejä iäkkäiden liikunnan lisäämiseen. Ikäihmisille tärkeää olisi tasapainon…

Kysely: Yli puolet suomalaisista sanoo juovansa humalahakuisesti ainakin joskus

Teimme Terve potilas -lehden kanssa kyselyn, jonka mukaan 93 prosenttia suomalaisista tietää alkoholin…