Motivaattori auttaa juomisen seuraamisessa Emilii Dove

Lomalla alkoholinkäytön määrää ei aina tule seurattua ja tissuttelusta tulee helposti tapa.  Alkoholin käytön seurantaan ja suunnitteluun saa nyt uudenlaista apua. Helsingin Diakonissalaitos ja Aalto-yliopiston tietotekniikan laitos kehittivät älypuhelinsovellus Motivaattorin.

motivaattori

Motivaattori on sovellus, joka on suunnattu erityisesti 25–45-vuotiaille. Se toimii Android-järjestelmän puhelimissa. Motivaattori on ihmisille, jotka haluavat tarkastella suhdettaan alkoholiin, suunnitella sen käyttöä ja saada palautetta omien käyttösuunnitelmiensa toteutumisesta.

Sovellus ei kerro mitä ihmisen pitäisi tehdä eikä se myöskään aseta tavoitteita alkoholinkäytölle. Tavoitteet tulevat käyttäjältä itseltään ja sovellus tukee niiden saavuttamisessa. Tähtäimessä on 105 kunnon päivää: Reilun kolmen kuukauden jakso, jolloin käyttäjä toteuttaa omia suunnitelmiaan alkoholinkäytön suhteen.

Sovelluksen kautta on myös mahdollista ottaa yhteys ilmaiseen ja valtakunnalliseen päihdeneuvontapalveluun (puh. 0800 900 45), josta saa ammattiapua päihteisiin liittyvissä kysymyksissä ympäri vuorokauden.

Motivaattori on ladattavissa Google Play -kaupasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

ADHD – liikaa lääkitty vai oikein hoidettu?

Mielipide Kelan tilaston mukaan tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriöiden hoitoon tarkoitettujen ADHD-lääkkeiden käyttäjien määrä…

Epäluottamus ihmisiin lisää dementiariskiä – testaa itsesi

Epäluottamus toisiin ihmisiin lisää dementiaan sairastumisen vaaraa. Itä-Suomen yliopiston ja Karoliinisen instituutin…

Netissä myytävissä ravintolisissä taas reseptilääkkeitä

Ison-Britannian lääkevirasto MHRA varoittaa netissä myytävistä ravintolisistä, sillä eräät laihdutusvalmisteet ovat sisältäneet…

Lääkkeitä netistä eurooppalaisella lääkemääräyksellä

Kirjoitin aiemmin tänä vuonna jutun, miten ostaa lääkkeitä turvallisesti netin kautta. Suosittelen…