Näin hypit turvallisesti trampoliinilla Emilii Dove

Trampalla sattuu helposti vahinkoja. Muutamalla perussäännöllä voi onnettomuuksien riskiä vähentää:

Yksi kerrallaan

Hypi yksi kerrallaan keskellä trampoliinia. Näin hyppiminen on kaikkein turvallisinta, etkä vie myöskään hyppijän vauhtia seisomalla trampoliinilla tai jousien päällä. Hyppyvuoroaan odottava voi seistä trampoliinin ulkopuolella tai reunoilla trampoliinin rungon päällä.  

Ei kenkiä

Hypi avojaloin tai sukat jalassa, taskut tyhjinä.

Suojaverkko

Käytä trampoliinissa suojaverkkoa. Mikäli verkkoa ei ole, aseta trampoliini nurmikolle ja jätä ympärille reippaasti tilaa.

Huolehdi nesteytyksestä

Muista pitää välillä juomataukoja. 

Opettele oikeat liikkeet

Harjoittele vaikeimmat temput ohjatusti trampoliinivoimistelua tarjoavassa seurassa.

Trampoliinilla pitäisi olla vain yksi hyppijä kerrallaan. Usein se kuitenkin täyttyy kavereista. Useamman hyppijän kanssa trampoliinilla voi leikkiä vaikka sarjaleikkiä. Tällöin jokainen hyppijä hyppii omalla vuorollaan trampoliinilla. Tavoitteena on toistaa liikkeitä mahdollisimman pitkään ilman, että sarjaan tulee virheitä.

Sarjaleikki toimii näin. Ensimmäinen hyppijä näyttää yhden liikkeen trampoliinilla, jonka seuraava hyppijä toistaa ja lisää perään oman liikkeensä. Kolmas hyppijä toistaa kaksi edellistä liikettä ja lisää omansa sarjaan. Jokainen hyppijä toistaa vuorollaan aikaisemmat liikkeet sarjana ja lisää loppuun oman, uuden liikkeen. Näin jatketaan, kunnes joku tekee virheen tai unohtaa sarjan ja tippuu pelistä pois.

Useamman hyppijän kanssa trampoliinilla voi hyödyntää myös pitkää hyppynarua. Tällöin hyppijä seisoo trampoliinin keskellä ja pyörittäjät metallirungon päällä reunoilla. Hyppynarun kanssa voi myös kokeilla sarjaleikkiä tai hyppiä muita haluamiaan hyppyjä ja loruja hyppynarua hyödyntäen. Hyppynarun pyörittäjät katsovat, että naru pyörii trampoliinilla hyppijän kanssa sopivaan tahtiin.

Trampoliiniohjeet on koonnut Suomen Voimisteluliitto yhdessä trampoliinivoimisteluseura Bounce Espoon valmentajien Marleena Malkin ja Taru Hirvensalon kanssa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä
influenssarokote

Nyt on aika rokottautua influenssaa vastaan

Kausi-influenssarokotteen antama suoja kestää noin vuoden verran, joten pian on taas aika…

Saunatuoksut ja muut eteeriset öljyt myrkytysriski lapsille

Eteeriset öljyt tuoksuvat hyvälle, mikä voi houkutella lapsia maistamaan niitä. Öljyt maistuvat…

Pesuainekapseleista voimakkaita myrkytysoireita

Pyykinpesuainekapselit ovat aiheuttaneet voimakkaita myrkytysoireita yksittäisillä pikkulapsilla. Kapselit voivat muistuttaa karkkeja tai…

Kyllä lääketutkimuksille!

Jos sairastuisit, olisitko valmis osallistumaan sairauden hoitoon tarkoitetun lääkkeen tutkimukseen? Hienoinen enemmistö…