Näin vähennät sokerin määrää kotihillossa Emilii Dove

Kaupallinen yhteistyö

Marjat talteen, kuten sanonta kuuluu. Parempiin suihin tietysti ensin, mutta säilöntä on vanha hyvä keino hyödyntää kesän satoa. Valtaosa marjoja säilövistä suosii pakastusta, mutta myös hilloilla on vankka kannattajakuntansa. Harmi vaan hillo ei oikein synny ilman sokeria, joka muodostaa hillon rakenteen, säilöö marjat ja suojaa myös niiden makua ja väriä.

Hilloamisessa yhdistyy nyt kaksi suurta ruokatrendiä: halu vähentää sokeria ja itse tekeminen. Ottaen huomioon kuinka paljon sokeria yleensä hilloihin laitetaan, uudet ratkaisut sokerin vähentämiseen ovat tervetulleita. Siis hilloa vähemmällä sokerilla, kiitos!

Minulla on ilo esitellä uusi Minihillosokeri. Kiitos ruokateollisuuden, sokerin vähentäminen ruoanlaitossa alkaa tosiaan olla helpompaa.

Valmistajan mukaan minihillosokerilla valmistettu hillo on koostumukseltaan lähellä hillosokerilla tehtyä hilloa, marjalajista riippuen. Itse en ole vielä päässyt tuotetta kokeilemaan, mutta kunhan puutarha alkaa tuottaa satoa, jotain aina päätyy hillopurkkeihinkin. Aiempina vuosina olen kokeillut hilloja omenoista, luumuista ja karhunvatukoista. Tänä vuonna haluan kokeilla karviaismarjahilloa. Hilloa voi tietysti tehdä myös pakastemarjoista.

Entä miksi tällainen uusi tuote on kehitetty? Koska me kuluttajat olemme suuresti kiinnostuneet vähentämään lisätyn sokerin käyttöä.

– Meiltä on toivottu hilloamistuotetta, jolla raikkaan hillon valmistaminen onnistuisi vähemmällä sokerilla. Lisätty sokeri puhuttaa, ja vähemmän sokeria sisältävä kotihillo tuntuu nyt sopivan monen kuluttajan toiveisiin, kertoo markkinointipäällikkö Inari Kettula.

Taloustutkimuksen teettämään kyselyyn vastanneista 73 % piti Minihillosokeria kiinnostavana ja 81 % ilmoitti, että todennäköisesti tai varmasti ostaisivat sitä.

Tuotteessa käytetty sokeri on peräisin 100 % kotimaisista sokerijuurikkaista. Tuotteen sisältämä hyytelöimisaine, pektiini, on täysin kasvipohjaista. Säilyvyyttä parantamaan on lisätty kaliumsorbaattia, jota on luonnostaan mm. pihlajanmarjoissa. Se on tarpeen hilloissa, joissa sokerin määrää on alennettu.

Näin käytät Minihillosokeria

Dansukker Minihillosokeria on helppo ja kätevä käyttää: kiloon marjoja tarvitaan yksi pakkaus (250 g) Dansukker Minihillosokeria. Näin valmistetussa kotihillossa on yli 30 % vähemmän sokeria kuin hilloissa yleensä.

Sokeri parantaa marjojen säilyvyyttä, mutta koska Minihillosokerilla tehty hillo sisältää huomattavasti vähemmän sokeria kuin perinteinen hillo, säilyvyyden varmistamiseksi hillo on säilytettävä jääkaapissa. Hillo säilyy avaamattomana jääkaapissa noin puoli vuotta. Alhaisemman sokerimäärän vuoksi myös hillon väri voi muuttua säilytyksen aikana. Minihillosokeri on tarkoitettu käytettäväksi vain marjahillojen valmistukseen.

Marjahillon ohje

1 kg marjoja maun mukaan, tuore tai pakaste

1 pkt Dansukker Minihillosokeria

  • Perkaa (ja paloittele isot) marjat kattilaan. Jos käytät tuoreita kokonaisia marjoja, lisää 2–3 rkl vettä. Käytä pakastemarjat osittain sulaneina.
  • Lisää Minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna kiehua kevyesti poreillen 5 minuuttia, sekoita välillä. Kovakuoristen marjojen (mm. herukat) keittoaika on 10–15 minuuttia.
  • Kuori vaahto pinnalta. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.
  • Sulje hyvin. Säilytä jääkaapissa. Hillo säilyy avaamattomana noin 6 kuukautta.

Tästä ohjeesta tulee noin 9 dl valmista hilloa, joka sisältää lisättyä sokeria noin 20 %. Näin suurta määrää ei toki tarvitse tehdä, vaan hilloa voi tehdä kerralla vaikka vain purkin tai kaksi.

Dansukker Minihillosokerin ainekset: Suomalainen juurikassokeri, hyytelöimisaine (pektiini), säilöntäaine (kaliumsorbaatti).

Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Suomen Sokeri Oy:n kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Karppausta? Ei kiitos!

Minua on alkanut jo koko karppauskeskustelu ärsyttää. Ensimmäisen kerran, kun kuulin karppauksesta…

Terveelliset kaura-mantelivohvelit

Vohveliraudat kuumaksi, nyt herkutellaan terveellisillä vohveleilla! Meillä on tehty ahkerasti vohveleita viime…

Jalkavoiteiden TOP 3

Sandaalikelit lähestyvät, joten on aika laittaa varpaat ja erityisesti kantapäät kuntoon. Talven…

Raskausarpien ehkäisyyn uusi Bepancare

Olen ennenkin kirjoittanut raskausarpien ehkäisystä, mutta tällä kertaa palaan aiheeseen positiivisemmalla mielellä.…