Naiset polttavat liikkuessaan enemmän rasvaa syömisen jälkeen Emilii Dove

juoksuBBC:n Trust me I’m a doctor -ohjelmassa tehtiin pieni 30 hengen koe, jonka tarkoitus oli testata poltammeko liikkuessa enemmän rasvaa tyhjällä vatsalla vai syömisen jälkeen. Tuloksena oli, että naiset polttavat liikkuessaan jopa 22 % enemmän rasvaa syömisen jälkeen kuin tyhjällä vatsalla. Miehillä ero ei ollut yhtä huomattava ja heillä homma toimiikin päinvastoin. Miehet polttavat liikkuessaan 8 % enemmän rasvaa tyhjällä vatsalla.

Naisten kannattaa siis syödä jotain hiilihydraattipitoista ennen liikuntaa, varsinkin jos mielessä on rasvanpoltto. Lisäksi tutkimuksen tehneiden Surreyn yliopiston tutkijoiden mukaan naisten ei kannata heti liikunnan jälkeen syödä, sillä se voi hidastaa liikunnan jälkeistä rasvanpolttoa. Parempi odottaa ainakin tunti, mielellään puolitoista tuntia, ennen kuin syö harjoituksen jälkeen.

Tutkijoiden mukaan naisten ja miesten erilaista rasvanpolttoa selittää se, että miesten keho on lihaksikkaampi kuin naisten ja heidän ensisijainen polttoaineensa ovat hiilihydraatit. Naisten keho taas käyttää paremmin rasvavarastoja säilyttääkseen hiilihydraatteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Nouse tuolista!

Jo minuutti merkitsee. Työterveyslaitoksen pääjohtaja Harri Vainion mukaan jo vähäinenkin liikunnan lisääminen…

Murtuma on ennuste

Arviolta joka kolmas yli 50-vuotias nainen ja joka viides mies saa osteoporoottisen…

Hyppynarukuuri – kirja laihtujalle

Varpu Tavin uutuuskirja Teholaihtuminen – Hyppynarukuuri ja 100 muuta konstia oli mielenkiintoinen tuttavuus.…
lihaskuntoharjoittelu

Vähäinenkin painoharjoittelu on hyväksi sydämelle

Jo vähäinen painoharjoittelu voi vähentää sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä. Tutkijat sanovat, että…