Nyt vaihtuu pillerit parsakaaliin Emilii Dove

Parsakaali

Aika vierähtää, kun on mukavaa. Valmistuin farmaseutiksi 16 vuotta sitten. Sen jälkeiseen aikaan mahtuu töitä, proviisorin opinnot, lisää töitä, lapsukaisia ja vielä vähän töitä. Mutta nyt on aika uudistua ja siksi aloitan ravitsemustieteen opinnot lontoolaisessa yliopistossa. Parin vuoden päästä pitäisi olla maisterin paperit kädessä!

Tutkinto ei vastaa suomalaista laillistettua ravitsemusterapeuttia, mutta opintojen jälkeen minua voi hyvillä mielin kutsua ravitsemusasiantuntijaksi. Englanniksi titteli on registered nutritionist.

Ja miksikö tällainen harppaus? Terveys ja ihmiskeho minua edelleen suuresti kiinnostaa, mutta haluan keskittyä enemmän sairauksien ehkäisyyn kuin niiden hoitamiseen. Uskon, että ruokavalio on rokotusten ohella tärkein tekijä ennaltaehkäisyssä. Voihan ruokavaliolla toki hoitaakin, jos ajatellaan vaikka tyypin 2 diabetesta.

Tässä blogissa tullaan siis jatkossa lukemaan entistä enemmän asiaa ravinnosta. Siitä mikä minua on jo vuodet kovasti kiinnostanut. Terveystoimittajana olen päässyt aiheesta kirjoittamaan. Omassa keittiössä testaamaan. Nyt on hyvä hetki luoda tuosta kiinnostuksesta jotain merkityksellisempää. Ja mikä hienointa, saan edelleen auttaa muita terveemmän elämän suuntaan.

B12-vitamiini
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Päivitä lääkekaappi kesäksi

Mökille, mummolaan, matkalle tai muuten vaan – kesällä sattuu ja tapahtuu. Päivittämällä…

D-vitamiinin puutos yhteydessä dementiaan

Tuoreen yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan alhainen D-vitamiinitaso kaksinkertaistaa riskin sairastua dementiaan. Tutkimuksen mukaan…

Perusteellisuus voi olla harhaanjohtavaa

Huolestuneena luin Lääkärilehden sivuja: “Moni potilas jättää tärkeät lääkkeensä ottamatta lääkkeen pakkausselosteen…

Hajusteallergiaa vai tuoksuyliherkkyyttä?

Ilmassa tuoksuu, henkeä ahdistaa, päätä särkee, limakalvoja kirvelee ja olo on huono.…