Nyt vaihtuu pillerit parsakaaliin Emilii Dove

Parsakaali

Aika vierähtää, kun on mukavaa. Valmistuin farmaseutiksi 16 vuotta sitten. Sen jälkeiseen aikaan mahtuu töitä, proviisorin opinnot, lisää töitä, lapsukaisia ja vielä vähän töitä. Mutta nyt on aika uudistua ja siksi aloitan ravitsemustieteen opinnot lontoolaisessa yliopistossa. Parin vuoden päästä pitäisi olla maisterin paperit kädessä!

Tutkinto ei vastaa suomalaista laillistettua ravitsemusterapeuttia, mutta opintojen jälkeen minua voi hyvillä mielin kutsua ravitsemusasiantuntijaksi. Englanniksi titteli on registered nutritionist.

Ja miksikö tällainen harppaus? Terveys ja ihmiskeho minua edelleen suuresti kiinnostaa, mutta haluan keskittyä enemmän sairauksien ehkäisyyn kuin niiden hoitamiseen. Uskon, että ruokavalio on rokotusten ohella tärkein tekijä ennaltaehkäisyssä. Voihan ruokavaliolla toki hoitaakin, jos ajatellaan vaikka tyypin 2 diabetesta.

Tässä blogissa tullaan siis jatkossa lukemaan entistä enemmän asiaa ravinnosta. Siitä mikä minua on jo vuodet kovasti kiinnostanut. Terveystoimittajana olen päässyt aiheesta kirjoittamaan. Omassa keittiössä testaamaan. Nyt on hyvä hetki luoda tuosta kiinnostuksesta jotain merkityksellisempää. Ja mikä hienointa, saan edelleen auttaa muita terveemmän elämän suuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Lomajumppa Youtubesta

Loma alkaa parin viikon päästä ja iski pieni huoli, jääkö liikkuminen vähiin.…

Synteettisesti valmistettu voi olla ekologisempi kuin luonnosta eristetty

Mentolin valmistus synteettisesti on ekologisempaa kuin sen eristäminen kasveista. Synteettisesti valmistettu mentoli…

Vinkkejä työpisteen ergonomiaan

Muista venyttely! Näppäinoikotiet tai pikanäppäimet vähentävät hiiren käyttöä. Esimerkiksi näppäinyhdistelmä CTRL +…

Tutkittua tietoa magneettikoruista

Terveystoimittajana saan päivittäin lukuisia tiedotteita sähköpostiini. Ne ovat usein hyödyllisiä ja käyttökelpoisia,…