Kirja: kattava tietopaketti vauvaa odottaville perheille Emilii Dove

Raskauteen ja synnytykseen valmentavia kirjoja on joka lähtöön. Monet niistä ovat käännöksiä eivätkä siten aina järin soveltuvia suomalaisille perheille. Kyseiset kirjat ovat siis jääneet lukematta. Mutta tässä kirja, joka sen sijaan kannattaa lukea.

Odottavan äidin käsikirja on Suomen ensimmäinen naistentautien ja synnytysten erikoislääkäreiden kirjoittama kirja vauvaa odottaville perheille. Kirjassa käsitellään monipuolisesti raskauden alkamisen edellytyksiä, raskaaksi tulemista, odottavan äidin elämää sekä tietoa synnytyksestä ja siitä toipumisesta.

Ei mitään turhaa lässytystä vaan tutkimuksiin ja tilastoihin perustuvaa tietoa.

Odottavan äidin käsikirja

Olen tässä raskauden edetessä pohtinut synnytystä. Keisarinleikkaus on ollut mielessä useampaan otteeseen. Siihen liittyvät riskit ja komplikaatiot eivät kuitenkaan innosta.

Tämän kirjan lukeminen onkin luonut turvaa ja luottamusta synnytykseen. Olen synnyttänyt jo kerran aiemmin, pystyn siihen uudestaan. Vaikka sitten jouduttaisiin käynnistämäänkin, kuten ensimmäisellä kerralla. Toisen lapsen kohdalla käynnistys sujuu luultavasti paljon lyhyemmässä ajassa. Tämänkin opin kirjasta.

Kirjassa raskautta ja synnytystä käsitellään monesta eri näkökulmasta. Kirjassa paneudutaan muun muassa raskauden ajan elämään liikunnan, ravitsemuksen ja seksuaalisuuden kautta. Lisäksi kirjassa käsitellään raskausajan sairauksia sekä alkuraskauden ongelmia. Kirjan avulla lukija voi myös valmistautua synnytykseen ja sen vaiheisiin sekä elämään vastasyntyneen kanssa.

Kivunlievitys on myös mietityttänyt. Ensimmäisellä kerralla käytin kaikki mahdolliset keinot. Mutta ilokaasusta aloin oksentaa ja epiduraali aiheutti sen, että ponnistamisesta ei tullut mitään. Tehokkaat vaihtoehdot käyvät vähiin, jos noita kahta ei halua käyttää.

Kirjan mukaan 92 % synnyttäjistä käyttää vähintään yhtä lääkkeellistä kivunlievitysmenetelmää. Se yksi kymmenestä ei luultavasti vain ehdi saada lääkettä, tai lapsi syntyy tienposkeen. Oli miten oli, kipua kannattaa hoitaa, sillä se voi vaikuttaa sikiön vointiin jopa haitallisesti.

Odottavan äidin käsikirja
Anna-Paula Sariola, Mika Nuutila, Susanna Sainio, Terhi Saisto, Aila Tiitinen (toim.)
Kustannus Oy Duodecim, 1. painos 2014
ISBN 978-951-656-328-5
Suositushinta 32 eur.

Katso näyteartikkeli tästä linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Virgin dieetti: vältä näitä 7 ruoka-ainetta

Yhdysvaltalainen ravitsemusekspertti JJ Virgin on kehitellyt Virgin Dieetin, jossa vältetään 7 ruoka-ainetta…

Hyppynarukuuri – kirja laihtujalle

Varpu Tavin uutuuskirja Teholaihtuminen – Hyppynarukuuri ja 100 muuta konstia oli mielenkiintoinen tuttavuus.…

Hoituuko virtsatietulehdus ibuprofeenilla?

Saksalaisen tutkimuksen mukaan ibuprofeeni voisi olla vaihtoehto antibiootille lievän virtsatietulehduksen hoidossa. Tutkimuksessa 494…

Vauva mielessä? Kolme vinkkiä raskautta suunnittelevalle

Jos mielii perheenlisäystä, kannattaa huomio kiinnittää myös muuhun kuin itse yrittämiseen. Tässä…