Puhdista nenäkannu mikroaaltouunissa Emilii Dove

Nenän ja sivuonteloiden huuhteluun käytettävä nenäkannu tulisi huuhdella ja huljutella huolellisesti joka käytön jälkeen ja laittaa sen jälkeen kahdeksi minuutiksi mikroaaltouuniin. Näin se pysyy puhtaana. Nenäkannu ei puhdistu riittävästi pelkällä kuumalla vedellä ja saippualla.

sol-neti

Nenäkannun käytön edut varsinkin kroonisessa poskiontelotulehduksessa ovat selvät. Huuhtelu saattaa myös ehkäistä poskiontelotulehduksia.

Nenähuuhtelusta voi olla hyötyä myös allergiakauden aikana ja sen avulla muun lääkityksen tarve saattaa vähentyä. Lievässä allergiassa pelkkä nenähuuhtelu saattaa riittää, eikä tabletteja tai nenäsuihkeita tarvita lainkaan.

Nenäkannuun kehittyy jo muutamassa päivässä vaikeasti puhdistuvia biofilmejä, joita löytyy myös huuhteluvedestä. Eri puhdistusmenetelmiä verrattaessa tehokkaimmaksi on osoittautunut nenäkannun sterilointi mikroaaltouunissa.

Lähde Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecim 2015;131(8):720

1 kommentti
  1. Laiskana en joka kerran pese, mutta olen laittanut asianpesukoneeseen. Hyvää ja uutta tietoa tässä artikkelissa, kiitos siitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

HOT avuksi painonhallintaan

Laihduttajalla liika kontrollointi saattaa pikemminkin estää kuin edistää painonhallinnan onnistumista. Syömisen, juomisen…

Vastuullisuutta lääkkeiden käyttöön

Teimme kevään aikana Terve potilas -lehden kanssa kyselyn, joka toi esille vakavia…

Appelsiini-jogurttikakku

Tällä viikolla hion jouluaaton ruokalistan kuntoon. Arvaan, että monella on sama homma…

Ensiapuohjeet Punaisen Ristin mobiilisovelluksesta

Joko olet ladannut puhelimeesi Suomen Punaisen Ristin mobiilipalvelun? Sen avulla voi tarkistaa…