Rahkaa välipalaksi Emilii Dove

Ensi viikolla niitä taas saa, rahkaa ja viiliä. Täällä Englannissa näitä herkkuja ei juuri kaupoista löydy. Viilistä ei ole tietoakaan. Rahkaa on, mutta sen koostumus on hieman erilainen kuin suomalaisessa rahkassa. Siitä saa kuitenkin ihan kelpo välipalan tai jälkiruoan, kun lisää sekaan marjoja, luonnonjogurttia ja/tai kermaa.

Maitorahkan voi onneksi usein korvata mascarpone-juustolla. Se sopii erinomaisesti juuri leivontaan.

Vietämme siis hiihtolomaviikon Suomen lumisissa maisemissa. Lumen lisäksi haluan nauttia suomalaisista herkuista. Karjalanpiirakat ovat aina listalla, mutta tällä kertaa aion metsästää kaupasta myös rahkaa ja uuden mansikka-punaherukka-ruis-viilin. Sille on myönnetty Suomen Sydänliiton hallinnoima Sydänmerkki.

Myös Valion uusi pehmeä, täyteläinen maitorahka pääsee ostoskoriin. Se kuulemma sopii juuri maustamattoman rahkan ystäville. Rahka on hyvä välipala, koska siinä on paljon proteiinia.

välipala

Itse en pärjää ilman välipaloja. Verensokeri laskee niin että tuntuu, ja sitten tulee syötyä nälissään liikaa. Tai sortuu suklaaseen. Välipalat ovat tärkeä osa ruokavaliota erityisesti painonhallinnassa ja lapsilla.

Mikä on sinun mielestäsi paras välipala?

1 kommentti
  1. Pyydäpä jotain tuttua tuomaan purki viiliä – pullotettuna – siemeneksi. Viili kun valmistuu tosi simppelisti. Kaipa se säilyisi kylmäkallen kanssa ruumassa, Sitä en tiedä säilyykö viilin bakteerikanta pakastettuna; viilin siemen menee kohtuu helposti muutaman kerran jälkeen huonoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

SuomiAreena: Apteekeille lisää vastuuta

Joka toinen suomalainen pitää tärkeänä rokotuspalvelua, jossa esimerkiksi kausi-influenssarokotuksen voisi saada apteekkikäynnin…

Ei tekosyitä liikkumattomuudelle

Liikunnalla ei ollut järin hyvä viikko. Yhden tutkimuksen mukaan siitä ei ole…

Sairaus ei estä matkustamista, mutta riskit pitää kartoittaa

Jos matkaan lähtiessään ei ole täysin terve, ottaa sekä lääketieteellisiä että taloudellisia…

Jälkiehkäisypilleri ei tehoa yli 80 kiloisilla

Apteekista ilman reseptiä myytävä jälkiehkäisyvalmiste NorLevon vaikutus saattaa heikentyä naisilla, jotka painavat…