Raskausarpien ehkäisyyn uusi Bepancare Emilii Dove

Olen ennenkin kirjoittanut raskausarpien ehkäisystä, mutta tällä kertaa palaan aiheeseen positiivisemmalla mielellä. Suosikkivoiteeni Bepanthen on nyt muuttunut myös Bepancare emulsiovoiteeksi raskausarpien ehkäisyyn ja hoitoon*.

Bepancare, raskausarvet. kuva iStock

Bepancare auttaa vähentämään raskausarpien muodostumista ravitsemalla ja kosteuttamalla ihoa. Hypoallergeeninen, dermatologisesti testattu voide ei sisällä säilöntäaineita, parabeeneja tai väriaineita. Voiteessa on mieto tuoksu, mutta ainakin minä koin sen juuri sopivaksi ja miellyttäväksi. Koostumuksen ansiosta voidetta on helppo levittää, eikä se jätä ihoa tahmeaksi.

Parhaan tuloksen saamiseksi voidetta tulisi hieroa iholle aamuin illoin koko raskauden ajan. Voidetta kannattaa hieroa erityisesti massuun ja kylkiin, mutta sitä voi käyttää myös rintoihin viimeistään siinä vaiheessa, kun maito alkaa nousta.

bepancare

Pumppupulloa on helppo, kätevä ja siisti käyttää. Sen etu on siinä, että putkilossa oleva voide pysyy puhtaana, kun sitä pumpataan ulos vain vähän kerrallaan. Pullon sisältö ei siis joka käyttökerralla altistu ilman tai käsien epäpuhtauksille.

Bepancare vaikuttaa kolmella tavalla:

1. Centella Asiatica -uute eli Gotu Kola lisää kollageenin tuotantoa ja vahvistaa venynyttä ihoa.

2. Dekspantenoli ja glyseroli ravitsevat ja kosteuttavat ihoa sekä edistävät ihon toipumista.

3. Oliiviöljy vahvistaa ihon suojakerrosta.

Jännä, miten vähän raskausarpien ehkäisyä on tutkittu, vaikka tuotteita on markkinoilla ja arvetkin ovat varsin yleisiä. Jotain kuitenkin löytyi.

Cochrane-katsauksen mukaan Centella Asiatica -uutetta sisältävästä voiteesta saattaa tosiaan olla hyötyä. Plasebokontrolloidussa tutkimuksessa 56 % plasebo-ryhmästä sai raskausarpia, kun vastaava luku voidetta käyttäneiden ryhmässä oli 34 %. Tulos oli merkitsevä, vaikka tutkimusotos oli pieni, 80 naista.

Bepanthen voiteestakin tuttu dekspantenoli eli B5-provitamiini nopeuttaa ihon luonnollista uudistumista. Sitä on myös silmänympärysvoiteessani, jota en ihan heti toiseen tuotteeseen vaihtaisikaan.

Näiden tietojen perusteella suosittelen siis kokeilemaan tuotetta. Parempaakaan valmistetta ei tällä hetkellä markkinoilla ole.

Raskausarpien ehkäisemiseksi kannattaa ihon rasvauksen ja hieronnan lisäksi huolehtia runsaasta veden juomisesta sekä ravitsevasta, terveellisestä ruokavaliosta.

Entä mistä oman purkin voi ostaa? Apteekista tietenkin.

Artikkeli on tuotettu yhteistyössä Bayer Oy:n kanssa.
Yhteistyökumppaneiden linkit on merkitty tähdellä*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Pissat housussa

Millaista on lorauttaa vahingossa housuun? Sain postitse pari tuotenäytettä, aikuisten TENA housuvaippoja. Pakkohan niitä…

Pinex rakeet – uutuus kivun ja kuumeen hoitoon

Apteekista ilman reseptiä saatavien, uusien Pinex -rakeiden vaikuttavana aineena on tuttu kipu-…

Kyllä lääketutkimuksille!

Jos sairastuisit, olisitko valmis osallistumaan sairauden hoitoon tarkoitetun lääkkeen tutkimukseen? Hienoinen enemmistö…

Peräpukamavoidetta silmänalusille – miksi ja mitä varoa?

Tämä kikka ei ole uusi, mutta se on taas netin syövereissä noussut…