Reseptilääkkeille 50 euron alkuomavastuu Emilii Dove

Lääkekorvaustyöryhmä julkistaa esityksensä lääkekorvausjärjestelmän kehittämiseksi huomenna torstaina, mutta Helsingin Sanomat kertoi jo tänään ryhmän ehdotuksen.

Kuva Apteekkariliitto

Tulevaisuudessa omavastuu toimisi niin, että vuoden aikana tehdyistä korvattavien lääkkeiden ostoista alkaa saada Kela-korvaus vasta, kun 50 euroa tulee täyteen. Jos siis käyttää vähän lääkärin määräämiä lääkkeitä, ei jatkossa välttämättä saa lainkaan Kela-korvauksia.

Hyvä idea! Mutta entäpä toteutus? Kuka valvoo jokaisen potilaan lääkeostoja ja miten? Kela? Apteekit?

Tietojen pitäisi automaattisesti kulkea Kelan ja apteekkien välillä, ettei toimenpiteestä saatavia säästöt tuhlata omavastuiden aiheuttamaan paperisotaan.

Hesarin mukaan eriäviä mielipiteitä ehdotukseen tulee esittämään ainakin Lääketeollisuus ry sekä mahdollisesti Lääkäriliitto ja Farmasialiitto. Tahot, joiden edustajat olivat myös työryhmässä mukana. Kaikki eivät voi voittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Vaarallinen jäte

Ongelmajätteen nimitys on muuttunut vaaralliseksi jätteeksi. Muutos koskee myös lääkejätettä. Vaarallinen jäte voi jo…

Contrave – Uusi laihdutuslääke markkinoille

Yhdysvalloissa juuri hyväksytty laihdutuslääke Contrave pyrkii myös Euroopan markkinoille. Euroopan lääkevirastossa EMA:ssa…

Nenähuuhtelusta apua allergiaan

Tutkimukset puhuvat nenähuuhtelun hyödyistä. Eräässä artikkelissa tarkasteltiin kahdeksaa eri tutkimusta ja tultiin…

Rintasyövän riskit

Hiljattain uutisoitiin alkoholin vaikutuksesta suurentuneeseen rintasyöpäriskiin. Tutkimuksen mukaan säännöllinen pikkutissuttelukin suurentaa riskiä…