Rypsiöljy on paras! Emilii Dove

Pehmeistä rasvoista paras ja monipuolisin on rypsiöljy. Siinä on paljon sekä omega-6 että omega-3-rasvahappoja, jotka laskevat veren kolesterolipitoisuutta ja näin
pienentävät sydäntautiriskiä. Lisäksi E-vitamiinin riittävä saanti varmistuu. Lue lisää ravinnon rasvoista uudesta Terve potilas -lehdestä (2/2011 s. 36).

Meillä on pitkään käytetty ruoanlaitossa auringonkukkaöljyä. Oliiviöljyä laitetaan lähinnä vain salaatteihin kastikkeeksi. Vertailin hiukan rypsiöljyä ja auringonkukkaöljyä ja kas, rypsiöljyssä on huomattavasti paljon enemmän omega-3-rasvahappoja, etenkin alfalinoleenihappoa. Ravinnosta pitäisi saada juuri alfalinoleenihappoa, koska sitä elimistö ei pysty valmistamaan itse. Nämä ja tuhansien muiden tuotteiden tiedot löytyvät Finelistä, suosittelen.

Salaateissa maistuu oliiviöljy, mutta ruoanlaitossa rypsiöljy on kuningas!
Salaateissa maistuu oliiviöljy, mutta ruoanlaitossa rypsiöljy on kuningas!

Olisin varmaan aiemminkin jo ostanut rypsiöljyä, mutta en ole sitä kaupassa helposti löytänyt, koska hyllyt notkuvat auringonkukkaöljystä ja olen siihen nyt jo niin tottunut. Tällä viikolla rypsiöljy (rapeseed oil) vihdoin päätyi ostoskassiin, vaikka se olikin noin viisi kertaa kalliimpaa. Terveellisyydestä ei tingitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Älä vähättele rintakipua

Sydänperäinen rintakipu vaatii nopeaa toimintaa. Kipu tuntuu puristavana rintakehässä ja voi säteillä…

Raskaana? Vältä listerian riskielintarvikkeita!

“Mitä ruokia raskauden aikana pitääkään välttää? Entä mitä vitamiineja kannattaisi ottaa?” Hyvä…

Rintasyövän riskit

Hiljattain uutisoitiin alkoholin vaikutuksesta suurentuneeseen rintasyöpäriskiin. Tutkimuksen mukaan säännöllinen pikkutissuttelukin suurentaa riskiä…

Lomajumppa Youtubesta

Loma alkaa parin viikon päästä ja iski pieni huoli, jääkö liikkuminen vähiin.…