Sokerin lisääminen pakastemarjoihin on vanhanaikaista Emilii Dove

mustikka kuva iStock

Vanha neuvo kuuluu, että pakastemarjoihin lisätään sokeria 0,5-1 desilitraa marjalitraa kohti. Mutta tarvitsevatko marjat todella sokeria säilyäkseen pakkasessa muutaman kuukauden?

Valkoisen sokerin käyttöä olisi hyvä vähentää. Sokerin käyttö lisää ylipainon, tyypin 2 diabeteksen ja sydäntautien kehittymisen riskiä. Miksi siis lisätä sokeria ruokiin, joissa sitä ei tarvita.

Pakastemarjoihin ei kannata lisätä sokeria. Lisätyn sokerin haitat kumoavat siitä saadut hyödyt. Kyllä ne värit ja aromit sen verran hyvin säilyvät marjoissa muutenkin, kunhan marjat pakastaa mahdollisimman tuoreina.

Sulattamisen jälkeen makeutta voi tarpeen mukaan lisätä muilla keinoilla, kuten vaikka hunajalla tai stevialla.

Parhaiten marjojen C-vitamiinipitoisuus säilyy, jos ne käyttää jäisinä vaikka smoothien seassa. Kuumentaminen ja hidas sulattaminen vähentävät marjojen C-vitamiinipitoisuutta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä
terveellinen aamupala

Kysely: Joka toinen kokee saavansa ruoasta liian vähän ravintoaineita

Suomalaisista puolet kokee saavansa ruoasta joitakin ravintoaineita liian vähän. Kyselytuloksen taustalla saattaa…

Näin varmistat omegaa sisältävän ravintolisän laadun

Kaupallinen yhteistyö Jos et saa ravinnosta riittävästi omega-3-rasvahappoja, kannattaa ruokavaliota muuttaa tai…

ADHD – liikaa lääkitty vai oikein hoidettu?

Mielipide Kelan tilaston mukaan tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriöiden hoitoon tarkoitettujen ADHD-lääkkeiden käyttäjien määrä…

Itse tehdyt välipalapatukat

Välipalapatukoita on helppo tehdä itse. Näin säästyy rahaa ja tietää tarkalleen, mitä…