Sokerin lisääminen pakastemarjoihin on vanhanaikaista Emilii Dove

mustikka kuva iStock

Vanha neuvo kuuluu, että pakastemarjoihin lisätään sokeria 0,5-1 desilitraa marjalitraa kohti. Mutta tarvitsevatko marjat todella sokeria säilyäkseen pakkasessa muutaman kuukauden?

Valkoisen sokerin käyttöä olisi hyvä vähentää. Sokerin käyttö lisää ylipainon, tyypin 2 diabeteksen ja sydäntautien kehittymisen riskiä. Miksi siis lisätä sokeria ruokiin, joissa sitä ei tarvita.

Pakastemarjoihin ei kannata lisätä sokeria. Lisätyn sokerin haitat kumoavat siitä saadut hyödyt. Kyllä ne värit ja aromit sen verran hyvin säilyvät marjoissa muutenkin, kunhan marjat pakastaa mahdollisimman tuoreina.

Sulattamisen jälkeen makeutta voi tarpeen mukaan lisätä muilla keinoilla, kuten vaikka hunajalla tai stevialla.

Parhaiten marjojen C-vitamiinipitoisuus säilyy, jos ne käyttää jäisinä vaikka smoothien seassa. Kuumentaminen ja hidas sulattaminen vähentävät marjojen C-vitamiinipitoisuutta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Mitä ovat entsyymivalmisteet ja kenelle ne on tarkoitettu?

Kaupallinen yhteistyö Entsyymivalmisteet sisältävät samoja entsyymeitä, joita oma elimistömme tuottaa. Jos niitä…

Gynekologille kerran vuodessa, tai ei sittenkään

Nainen, käytkö gynekologin vastaanotolla? Veikkaan kyllä. Gynekologisessa tarkastuksessa käy säännöllisesti 40 % naisista.…

Kaura vie voiton kvinoasta

Tein kvinoavohveleita ihan maun ja huvin takia, mutta siinä yhteydessä aloin tutkia…

Syöpäsäätiön arvalla tuet neuvontapalveluja

Syöpäjärjestöjen etuusneuvontapuhelin on palvelu, josta saa maksutonta neuvontaa potilaan oikeuksiin ja taloudelliseen…