Sokerin lisääminen pakastemarjoihin on vanhanaikaista Emilii Dove

mustikka kuva iStock

Vanha neuvo kuuluu, että pakastemarjoihin lisätään sokeria 0,5-1 desilitraa marjalitraa kohti. Mutta tarvitsevatko marjat todella sokeria säilyäkseen pakkasessa muutaman kuukauden?

Valkoisen sokerin käyttöä olisi hyvä vähentää. Sokerin käyttö lisää ylipainon, tyypin 2 diabeteksen ja sydäntautien kehittymisen riskiä. Miksi siis lisätä sokeria ruokiin, joissa sitä ei tarvita.

Pakastemarjoihin ei kannata lisätä sokeria. Lisätyn sokerin haitat kumoavat siitä saadut hyödyt. Kyllä ne värit ja aromit sen verran hyvin säilyvät marjoissa muutenkin, kunhan marjat pakastaa mahdollisimman tuoreina.

Sulattamisen jälkeen makeutta voi tarpeen mukaan lisätä muilla keinoilla, kuten vaikka hunajalla tai stevialla.

Parhaiten marjojen C-vitamiinipitoisuus säilyy, jos ne käyttää jäisinä vaikka smoothien seassa. Kuumentaminen ja hidas sulattaminen vähentävät marjojen C-vitamiinipitoisuutta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Blogit, joissa on ideaa

Blogini sai Kemikaalikimaralta tunnustuksen. Arvostan tätä suuresti ja kiitän nöyrästi. Kiitos! Palkinnon…
tunnesyöminen

Palkitsetko ruoalla? Näillä vinkeillä taltutat tunnesyömisen

Rankan työpäivän päätteeksi moni suomalainen suuntaa herkkukaapille. Suklaa tai jäätelö tuntuu stressin…

Mirakuliini muuttaa happaman makeaksi

Voiko happaman maun muuttaa makeaksi ilman sokeria tai makeutusainetta? Kyllä voi. Apuun…

Valinnanvaraa raskaudenehkäisyssä

Raskauden ehkäisy voi nykypäivänä olla huoletonta ja vaivatonta. Menetelmien käyttömukavuuskin on huomattavasti…