Sokerin lisääminen pakastemarjoihin on vanhanaikaista Emilii Dove

mustikka kuva iStock

Vanha neuvo kuuluu, että pakastemarjoihin lisätään sokeria 0,5-1 desilitraa marjalitraa kohti. Mutta tarvitsevatko marjat todella sokeria säilyäkseen pakkasessa muutaman kuukauden?

Valkoisen sokerin käyttöä olisi hyvä vähentää. Sokerin käyttö lisää ylipainon, tyypin 2 diabeteksen ja sydäntautien kehittymisen riskiä. Miksi siis lisätä sokeria ruokiin, joissa sitä ei tarvita.

Pakastemarjoihin ei kannata lisätä sokeria. Lisätyn sokerin haitat kumoavat siitä saadut hyödyt. Kyllä ne värit ja aromit sen verran hyvin säilyvät marjoissa muutenkin, kunhan marjat pakastaa mahdollisimman tuoreina.

Sulattamisen jälkeen makeutta voi tarpeen mukaan lisätä muilla keinoilla, kuten vaikka hunajalla tai stevialla.

Parhaiten marjojen C-vitamiinipitoisuus säilyy, jos ne käyttää jäisinä vaikka smoothien seassa. Kuumentaminen ja hidas sulattaminen vähentävät marjojen C-vitamiinipitoisuutta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Näin kansa laihtuu

Maailman terveysjärjestö WHO twiittasi: “Dr Chan: The best way for populations to…

Aikuisten eväät – oikeesti

Työpaikkaruokailulla on todettu olevan vaikutusta työntekijöiden terveyteen ja hyvinvointiin. Se edistää terveellisiä…

10 faktaa päätäiden häätämisestä

On aika päivittää tiedot päätäiden häätämisestä. Pikkulasten vanhempien omassa lapsuudessa täit häädettiin…

Milloin ja kenelle lääkkeen haittavaikutuksesta tulee ilmoittaa?

Lääkkeen haittavaikutuksesta tulisi kertoa aina hoitavalle lääkärille, joka tekee lääkityksen arvioinnin. Haittavaikutuksesta…