Suomalainen terveyskirja kaikille naisille Emilii Dove

 

Miten hallita elämäänsä naisena niin, että siitä voisi nauttia, pysyä hyvässä kunnossa ja säilyttää seksuaaliterveytensä?

Viimeisten 50 vuoden aikana koko maailma on muuttunut ja sen mukana myös naisen elämä. Jotkin asiat eivät kuitenkaan muutu. Naisilla on kuukautiset, vain naiset tulevat raskaaksi, naiset synnyttävät ja käyvät läpi vaihdevuodet.

jokanaisen_terveyskirja

Jokanaisen terveyskirja on suomalaisten lääkäreiden, Anneli Kivijärven ja Jan Sundellin, kirjoittama kirja kaikille suomalaisille naisille, jotka ovat kiinnostuneita omasta terveydestään. Nykynaiselle ei riitä tieto sairauksista sekä niiden ehkäisemisestä ja hoitamisesta tavanomaisin keinoin. Siksi tässä kirjassa puhutaan myös terveellisen ruokavalion merkityksestä sekä liikunnan ja lihasvoimaharjoittelun vaikutuksista terveyden ylläpitäjinä.

Gynekologisten asioiden lisäksi kirjassa käsitellään muita yleisiä sairauksia sekä naisen elämään liittyviä yleisimpiä ongelmia. Teos perustuu lääketieteen uusimpiin tutkimustuloksiin, ja sen aihealueita ovat muun muassa puberteetti ja kuukautisten alkaminen, ehkäisymenetelmät, kuukautishäiriöt, hedelmättömyys, genitaalialueen vaivat, vaihdevuodet, ylipaino ja masennus. Merkittäviä terveyden riskitekijöitä – kuten tupakkaa, alkoholia ja unihäiriöitä – ei unohdeta.

Kirjassa perehdytään myös parisuhteeseen ja seksuaalielämään liittyviin näkökulmiin. Tyytymättömyys omaa kehoa kohtaan on yleistä ja yksi tärkeimmistä seksuaalisen haluttomuuden syistä.

Anneli Kivijärvi & Jan Sundell: Jokanaisen terveyskirja (Docendo 2017)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Tee jogurtit, rahkat ja juustot kotona uuden kirjan ohjeilla

Uutuuskirja Kotitekoiset jogurtit, rahkat ja juustot lupaa, että maitotuotteiden valmistaminen kotona on…

Healthy Kitchen – hyvää oloa ja innostusta

Jos etsit terveellisiä ja herkullisia valintoja ruokapöytääsi, suosittelen tutustumaan Sara la Fountainin…

Kirja: Kumppanina muistisairaus. Tietoa, tukea ja kokemuksia

Uudessa kirjassa “Kumppanina muistisairaus. Tietoa, tukea ja kokemuksia” lähestytään muistisairauksia sekä ammattiasiantuntijoiden…

Kirja: kattava tietopaketti vauvaa odottaville perheille

Raskauteen ja synnytykseen valmentavia kirjoja on joka lähtöön. Monet niistä ovat käännöksiä…