Tehoa alapäätreeniin – naisille ja miehille Emilii Dove

Terveisiä taas fysioterapeutin vastaanotolta! Edellisellä kerralla tuomioni oli tyly: vatsalihasten välinen rako oli seitsemän sormenleveyttä ja lantionpohjalihakset heikot. Sain silloin mukaani harjoitteet, joita olen tehnyt enemmän ja vähemmän tunnollisesti.

Tuloksia on kuitenkin tullut. Muutos vatsan alueella on merkittävä, vaikka painoa tässä ajassa ei ole tippunut kuin kolmisen kiloa. Vyötä pitää laittaa aina vain seuraavaan lenkkiin. Alavatsan kohdalla rako on enää sentin pari ja navan yläpuolella kolme sormenleveyttä. Fysioterapeutin mukaan jälkimmäisen umpeen kuromiseen sopii parhaiten pyyhetreeni, jonka ohje löytyy tästä linkistä.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-angry-young-woman-disgusted-face-expression-pissed-shouting-grey-wall-background-image49214577
Lirahtiko? Se on joko treenit tai tenat.

Lantionpohjalihaksetkaan eivät ole enää heikot, vaan voimistumaan päin. Puristusharjoituksia on siis jatkettava ahkerasti ja myönnän, että niissä olen ollut vielä laiskempi. Ongelma lienee siinä, etten muista tehdä niitä.

Fysioterapeuttini ohjeen mukaan puristuksia tulisi tehdä 4-5 kertaa päivässä. 10 nopeaa puristus-rentoutus-harjoitusta ja sitten pidetään puristusta yhtäjaksoisesti 10 sekuntia. Tähän harjoitukseen ei siis mene kuin puoli minuuttia. Kunhan sen vain muistaa tehdä 4-5 kertaa päivässä.

Apuvälineeksi treeniin emätinkuulan lisäksi kannattaa ladata sovellus älypuhelimeen. Sovellus antaa muistutuksia ja ohjaa treeniä. Suomenkielisiä sovelluksia ei taida löytyä, mutta hakusanalla Kegel löytyy useita englanninkielisiä appseja. Treeniä kutsutaan Kegel-harjoitukseksi, koska sen kehitti yhdysvaltalainen gynekologi Arnold Kegel. Sovelluksia löytyy muuten myös miehille!

Lue myös nämä jutut:
Erkaantuneet vatsalihakset aiheuttavat pömppövatsan
Lantionpohjalihasten treeni nykyajalle – älykäs emätinkuula avuksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Lantionpohjalihasten treeni nykyajalle – älykäs emätinkuula avuksi

Enää ei tarvitse arvuutella omien lantionpohjalihasten kuntoa. Oriola Oy toi Suomen markkinoille…

Valinnanvaraa raskaudenehkäisyssä

Raskauden ehkäisy voi nykypäivänä olla huoletonta ja vaivatonta. Menetelmien käyttömukavuuskin on huomattavasti…

Hyvinvointia selälle uudesta verkkopalvelusta

Suomen Selkäliiton uusi verkkopalvelu Selkäkanava.fi kannustaa suomalaisia itse huolehtimaan selän hyvinvoinnista. Sivusto…

Hoitamattomat vaihdevuosioireet tulevat kalliiksi

Vaihdevuosioireita kannattaa hoitaa, sillä hoitamattomana ne lisäävät kustannuksia sekä yhteiskunnalle että naisille…