Terveelliset kaura-mantelivohvelit Emilii Dove

Vohveliraudat kuumaksi, nyt herkutellaan terveellisillä vohveleilla!

Meillä on tehty ahkerasti vohveleita viime kuukausina. Lätyt ovat saaneet väistyä vohveleiden tieltä. Yleensä teen näitä aamupalaksi viikonloppuna, ja arkipäivinä loput syödään välipaloina. Jääkaapista vohvelit lämmitetään kätevästi leivänpaahtimessa.

vohveli

Alkuperäisen ohjeen bongasin Kauhaa ja rakkautta -blogista, kun googletin kauravohveleita. Harmikseni tuota blogia ei enää päivitetä. Sen sijaan suosittelenkin Kiusauksessa -blogia, jossa on paljon gluteenittomia ja kasvisruokareseptejä.

Nämä vohvelit ovat myös gluteenittomat. Mantelitkin ovat terveellisiä ja kananmunien syönti on yhdistetty mm. pienempään tyypin 2 diabeteksen riskiin. Kuitu ja proteiini pitävät nälän loitolla pitkään.

Ohjetta olen muokkaillut tässä muutaman vuoden varrella, ja näin ne meillä nykyään valmistetaan.

Kaura-mantelivohvelit (4 kpl)

3 dl maitoa tai maidonkorviketta
4 dl kaurahiutaleita
1 dl manteleita (jauheena tai lastuina)
1,5 tl leivinjauhetta
3 munaa
4 rkl öljyä

Laita maito ja kaurahiutaleet kulhoon ja lämmitä mikrossa 40-60 sekuntia. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Paista vohveliraudalla tai paistinpannulla.

Entä mitäs näiden kanssa syödään? Hedelmiä tietysti, mutta yleensä teen lapsille dippikastikkeen ja leikkaan vohvelit tikuiksi. Teen sokerittoman vaniljakastikkeen, ja sekoitan sen kanssa vajaan teelusikallisen Nutellaa molemmille muksuille omiin kippoihin. Tämä on helppo tapa lantrata Nutellaa, jota lapset tietenkin rakastavat yli kaiken.

  1. Olenkin koittanut välttää vehnäjauhojen käyttämistä, ihan uusi resepti minulle. Pitääkin heikkona herkkuhetkenä laittaa kokeiluun 🙂

  2. Oletko käyttänyt mantelia jauheena vai missä muodossa? Kuulostaa herkulliselta. Tänään kokeiluun 😉

    1. Joskus jauheena ja joskus mantelilastuina, mitä kaapissa sattuu olemaan. 😉 Mantelilastut menevät helposti sauvasekoittimella hienoksi.

      Me teimme näitä tänään taas ja pistin kaurahiutaleet ja maidon mikroon minuutiksi. Parempia tuli. Vinkki lisätty nyt myös ohjeeseen.

  3. Kokeilin ja oli täydellinen ohje! Kiitän ja suosittelen muitaki testaan! 🙂

    1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit! Näitä meillä syödään edelleen usein. Joskus vohveliraudalla joskus paistinpannun kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue myös nämä

Kesälounasidea lapsille

Kirjoitin jokin aika sitten eväslaatikoista. Teen toistaiseksi pojalle vain yhden rasian viikossa,…
puolustuskyky

Miksi elämäntapamuutos epäonnistuu?

Elämäntapamuutos ei ole helppo toteuttaa. Kannattaa pitää mielessä ainakin nämä kolme asiaa,…

Lopeta kituuttaminen ja syö tarpeeksi

Tämä juttu on osa 5 kohdan haastetta, jonka tarkoitus on antaa sinulle…

Näyttöä gluteeniherkkyyden todellisuudesta

Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa on saatu näyttöä gluteeniherkkyyden olemassaolosta. Keliakia ja vilja-allergia ovat…